Slobozia: EXCLUSIV: Rotavirusul, reconfirmat la Spitalul de Urgenţă / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un alt copil va fi trimis astăzi la Bucureşti, după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au confirmat că acesta a fost diagnosticat cu rotavirus.

UPDATE: ora 16:00 - În urmă cu 30 de minute micuţa Ionela a fost treansferată la Institutul Matei Balş, după ce medicii de la spitalul Emilia Irza au refuzat preluarea pacientului.

UPDATE: ora 13:20 - Fetiţa a fost stabilizată, însă procedura de transfer este greoaie. Medicii slobozeni aşteaptă acordul spitalului bucureştean Emilia Irza.

UPDATE: ora 12:00 - Fetiţa aflată în stare gravă la Reanimare se numeşte Ionela şi este din satul Murgeanca, comuna Valea Ciorii. A fost internată, la începutul săptămânii, cu pneumonie interstiţială acută, iar aseară au apărut primele simptome ale infecţiei cu rotavirus. Acum, fetiţa este în stare gravă, ultimul scaun fiind cu striuri de sânge.

UPDATE: ora 11:00 - Micuţul în vârstă de numai două luni şi jumătate nu poate fi transportat în acest moment la Bucureşti, starea de sănătate extrem de precară nepermiţând transferul său. Cadrele medicale încearcă stabilizarea acestuia. Pe de altă parte, spre sfârşitul zilei de ieri, alţi doi bebeluşi, în vârstă de cinci şi, respectiv, şase luni, au fost transportaţi la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş, diagnosticul de infecţie cu rotavirus fiind confirmat şi în cazul lor. Numărul infecţiilor ajunge astfel la 14.

La mai puţin de 24 de ore de la dezinfecţia Pediatriei Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia, un nou caz de infecţie cu rotavirus a fost confirmat de cadrele medicale. Copilul va fi trimis astăzi la Bucureşti. Numărul copiilor infectaţi cu rotavirus se ridică astfel la 12.


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite