Slobozia: Două taxiuri au fost incendiate în războiul pentru clienţi/ GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marţi noapte, doi taximetrişti din Amara şi-au văzut maşinile mistuite de flăcări. Niciunul dintre ei nu avea asigurare Casco pentru maşini şi nici nu terminaseră de achitat ratele de leasing.

În toiul nopţii de marți spre miercuri, dispecerele 112 au primit un apel, prin care Alexandru Mihalcea (52 de ani) anunţa că taxiul său care era în garaj, este cuprins de flăcări. La doar câteva minute distanţă un alt telefon a venit din partea lui Adrian Militaru (27 de ani), care anunţa că maşina sa este în flăcări.

„Bătaie“ pe traseul maxi taxi
Nu de puţine ori firma Nick Touring, una dintre cele două societăţi care au licenţă de transport pe ruta Slobozia – Amara, s-a plâns că taximetriştii îi iau clienţii din staţie. Ultima dispută, pe această temă, s-a produs chiar la începutul acestei luni, când prefectul Mădălin Teculescu a dispus controale amănunţite pe traseul indicat.

Acum, taximetriştii au devenit bănuitori şi sunt convinşi că incendiile au fost comandate de Nicu Pericli, administratorul societăţii Nick Touring. „Îl bănuiesc pe Pericli. M-a ameninţat de atâtea ori şi mi-a spus în faţă că nu se lasă până nu mă distruge“, a spus Adrian Militaru (27 de ani).

Reprezentanţii firmei de transport spun că taximetriştii le-au creat probleme întotdeauna, dar că mereu au acţionat prin metode legale. „Întotdeauna ne-am folosit de pârghiile legale, nici gând de incendieri sau intimidări. Referitor la acuzaţiile lor, cred că ar trebui să aibă nişte dovezi înainte de a se lansa în astefel de discuţii“, a declarat Nicu Pericli.

„Poliţia e coruptă“
Cei doi taximetrişti care şi-au văzut maşinile mistuite de flăcări spun că acest moment a fost plănuit cu atenţie. „Au aşteptat să îmi expire Casco şi apoi mi-au pus foc. E o mafie! Cine munceşte cinstit este oprit prin orice mijloace“, ne-a mai spus Alexandru Mihalcea, cel căruia i-a expirat poliţa Casco acun câteva luni.

image
image
image

Acesta mai spune că un al treilea taximetrist, Cornel Florea, a scăpat de incendiere pentru că avea asigurare Casco valabilă. Nea’ Sandu, aşa cum îi spun vecinii, şi-a cumpărat Loganul în 2007 şi a împrumutat de la bancă 10.000 de euro. Acum a rămas fără singura sursă de venit, însă mai are de plătit 14 rate a câte 630 de lei. „Nu ştiu ce să mă fac. Probabil o să merg la bancă să văd dacă mai îmi acordă un credit ca să o iau de la capăt“, spune taximetristul, care nu vrea să se lase intimidat.

Maşina lui Alexandru Mihalcea, care avea numerele de înmatriculare IL 04 AAD era parcată în garajul din curtea casei. Cei care au pus la cale acest incendiu se pare că au trecut pe stradă, la lăsarea serii, pentru a se interesa la ce oră îşi termină treaba taximetristul. „O vecină le-a povestit poliţiştilor că pe la opt seara o maşină neagră a fost pe aici pentru a se interesa de mine“, spune omul, nutrind speranţa că vinovaţii vor plăti pentru fapta lor.
Citiți mai multe amănunte în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite