Slobozia: Dorina Şerban vrea să schimbe lumea prin versuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorina şi-a propus să publice primul ei volum de versuri foto: Mădălin Sofronie
Dorina şi-a propus să publice primul ei volum de versuri foto: Mădălin Sofronie

Până în momentul de faţă a reuşit să compună peste 300 de poezii. Creaţiile sale se încadrează în genul poeziei clasice şi a celei cu vers alb.

Din momentul în care a învăţat să scrie, Dorina a pus mâna pe condei şi a început să aştearnă veruri pe hârtie. Rimele au început să curgă alert, iar tânăra şi-a luat în serios rolul de scriitor. „De când mă ştiu, scriu poezii. Îmi place şi mă relaxează atunci când sunt la masa de lucru şi creeez“, spune tânăra. Adolescenta este de părere că versurile sale au puterea de a schimba într-un fel lumea în care trăieşte.

Versuri despre criză

Cele mai multe dintre creaţiile Dorinei sunt inspirate din realitate. Versurile sale conţin în mare parte teme sociale sau descriu condiţia omului în viaţa de zi cu zi. Fenomenul crizei financiare, care a lovit puternic întreg mamapondul, nu a lăsat-o indiferentă pe tânăra poetă. Aceasta a compus câteva versuri, inspirată fiind de recesiune. „Am considerat că acest fenomen trebuie transpus şi în versuri. Mie mi-a dat o stare care m-a făcut să scriu despre acest lucru şi să arăt tuturor cât de gravă este situaţia în acest moment, din cauza crizei“, spune adolescenta.

„Prin lanuri de vise“

Chiar dacă poeziile Dorinei nu au fost publicate într-un volum care să îi poarte semnătura în totalitate, câteva dintre creaţiile adolescentei au văzut totuşi lumina timparului. Ele au fost publicate într-un volum colectiv de poezie şi proză apărut la Galaţi şi intitulat „Noaptea curcubeelor lungi“. Tânăra a fost foarte bucuroasă că, în sfârşit, poeziile sale au fost apreciate şi că au putut fi citite de către un public larg. Succesul pe care operele sale l-au avut la Galaţi au determinat-o serios pe Dorina să îşi lanseze primul său volum de versuri. Tânăra a adunat deja aproximativ 80 de poezii pe care vrea să le publice în prima sa carte, „Prin lanuri de vise“. „Am ales acest titlu pornind de la una din poeziile mele, a cărei temă este tot socialul. Ea vorbeşte despre drama omului din ziua de astăzi, care este supus schimbării“, spune Dorina.

Pasionată de fotografie

În afară de dragostea pentru poezie, adolescenta este pasionată şi de fotografie. A participat deja la două concursuri, ambele organizate la Cluj Napoca. La ediţia de anul trecut, a reuşit să câştige locul întâi, iar lucrarea cu care s-a înscris în concurs, intitulată „Victoria“, a fost premiată de către juriu cu 100 de lei. „Chiar dacă suma a fost mai mult simbolică, eu mă bucur că am reuşit să particip. A însemnat enorm pentru mine acest premiu şi faptul că fotografiile mele au fost luate în considerare“, adaugă Dorina.

Citiţi mi multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite