Slobozia: Doar jumătate dintre elevi au luat BAC-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.100 de lucrări au fost contestate de elevii ialomiţeni, câţiva dintre ei cerând chiar şi revizuirea notei 1.

Elevii s-au îngrămădit duminică să conteste notele obţinute la bacalaureat, însă nu şi miercuri, când au fost afişate rezultatele finale.

La Grupul Şcolar „Mihai Eminescu“ nu era nimeni la vremea prânzului, iar la Liceul „A.I. Cuza“ doar un grup restrâns care aştepta de la ora 8.00.
Picaţi pe capete

Din cei 2.613 elevi care au fost prezenţi la bacalaureat, doar 1.181 au reuşit să treacă de acest examen. Rata de promovabilitate la nivel de judeţ a fost de 45,2%, cea mai mică înregistrată vreodată în Ialomiţa şi, totodată, cea mai mică din ţară.

Cele mai bune rezultate s-au obţinut la Liceul Teoretic „Grigore Moisil“ din Urziceni şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ Slobozia, care au reuşit un procent de promovare de peste 98. La polul opus, au fost trei grupuri şcolare, care au coborât ştacheta până la 4%. În Feteşti, Grupul Şcolar de Industrie Alimentară a obţinut un procent de 6,36, în timp ce la Armăşeşti, la Grupul Şcolar Agricol, au reuşit să promoveze numai 5,15% dintre cei înscrişi la examen.

Cea mai mică rată de promovare s-a înregistrat la Grupul Şcolar „Mihai Eminescu“ din Slobozia, unde au fost admişi numai 13 din cei 273 de elevi prezenţi, ceea ce reprezintă un procent de 4,76, cel mai mic din judeţ. Singurul liceu particular din judeţ, Concord Feteşti, a înregistrat o reuşită de 21.43%. Elevii spun că subiectele de la examenul din acest an au avut un nivel ridicat de dificultate şi, deşi au terminat cu medii mari, nu au reuşit să obţină note de trecere la bacalaureat.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite