Slobozia: Directorul demis Costică Strezoiu dă în judecată Inspectoratul Școlar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dascălul și-a pierdut funcția pentru că a declarat ziarului „Adevărul de Seară“ Slobozia că a fost nevoit să introducă în școală condica de opt ore. Demiterea directorului de la Liceul Alexandru Ioan Cuza din Slobozia a fost discutată și la conferința de presă susținută săptămâna trecută la Ministerul Educației de secretarul de stat Oana Badea.

Demis săptămâna trecută pentru că a introdus condica de opt ore în şcoală, Costică Strezoiu îşi va căuta dreptatea în instanţă. Decizia directorului Strezoiu vine la câteva zile după ce acesta a fost demis de inspectorul general, Ilie Stavăr, pe motiv că a introdus condica de opt ore în școală, dar și pentru prejudiciile aduse imaginii învățământului ialomițean după ce a acceptat să stea de vorbă cu presa pe marginea acestui subiect.

„Stavăr a ordonat“

Costică Strezoiu susține că decizia de a introduce condica de opt ore în școală nu i-a aparținut, ci doar a pus în practică ordinul dat de inspectorul Ilie Stavăr. „Ilie Stavăr mi-a spus mie și tuturor directorilor de școli din județ să introducem condici de prezență. Din păcate, acum nu mai recunoaște, iar colegii mei sunt prea fricoși să spună adevărul. Eu am fost dat afară pentru ca domnul Stavăr să-și apere scaunul“, spune Costică Strezoiu.

În replică, inspectorul general spune că nu a făcut decât să urmeze un cadru legal, aşa că a trebuit să-l demită pe Costică Strezoiu, acuzându-l de  lipsă de profesionalism. „L-am demis pe domnul Strezoiu conform articolului 1, alineatul 3753, care se referă la faptul că, până la aprobarea noii legi a Educației, nu se aplică nicio modificare. Iar el tocmai asta a făcut, a introdus condica de prezență, ceea ce este ilegal. Eu nu am transmis niciunui director să introducă respectiva condică“, spune Ilie Stavăr, șeful Inspectoratului Școlar Județean Ialomița (ISJ).



Dă în judecată Inspectoratul

Considerând un abuz faptul că a fost demis, directorul Costică Strezoiu și-a angajat avocat și va da în judecată Inspectoratul Școlar Județean. „Domnul Stavăr trebuia demis pentru că ne-a ordonat nouă, directorilor de școli, să introducem condica de prezență. Jurista Inspectoratului se face la fel de vinovată, pentru că și ea ne-a comunicat același lucru. Nu pot să stau cu mâinile în sân și să fiu călcat în picioare. Reputația mea a fost terfelită de această decizie de a mă demite și am hotărât să-mi caut dreptatea în instanță“, spune Costică Strezoiu.

image

Decizia directorului de a da în judecată Inspectoratul l-a lăsat impasibil pe inspectorul general, Ilie Stavăr. „Este decizia lui de a ne da judecată. Dacă el consideră că i s-a făcut o nedreptate, să facă ce vrea să facă. În rest, nu comentez nimic. Să fie sănătos“, spune Ilie Stavăr.



Solidaritate colegială

Ordinul de demitere a directorului Strezoiu a căzut ca un trăsnet peste dascălii de la Liceul „Al. Ioan Cuza“. Aceștia spun că îl vor susține necondiționat de directorul demis, convinşi fiind de faptul că dreptatea nu este de partea inspectorului general şcolar. „Este un abuz grosolan ceea ce a făcut Ilie Stavăr. Nu poți demite un director pentru că a aplicat un ordin pe care l-a dat chiar domnul inspector general. Acum, nu mai recunoaște și mi se pare un act de lașitate din partea lui. De asemenea, doamna juristă a Inspectoratului nu este în stare să înțeleagă o lege, inducând în eroare dascălii“, spune Otilia Dumitru, profesoară de biologie la Liceul „Al. Ioan Cuza“.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite