Slobozia: Diana Militaru, profil de umanist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diana a participat la olimpiadele de limba şi literatura română încă din clasa a V-a și a câştigat premii importante la concursuri internaţionale de acest gen.

Diana a început să participe la concursuri interşcolare încă din clasele primare, însă abia la gimnaziu a simţit pentru prima dată gustul olimpiadelor. „Am participat la toate olimpiadele de limba română din clasa a V-a şi până acum, iar la una dintre ele am ajuns la faza naţională“, povesteşte Diana. Olimpica mai este pasionată şi de limba engleză, dar şi de teatru.

A început să înveţe engleză în clasa a III-a, iar anul trecut a obţinut şi certificatul Cambridge, primul nivel. „M-a pasionat engleza încă de prima dată când a apărut în programa şcolară şi întotdeauna mi-am dorit să învăţ mai mult“, spune Diana, care a înţeles utilitatea cunoaşterii unei limbi străine.

„În urmă cu câţiva ani, am auzit de un concurs Italian, Arte E Cultura, şi cum nu puteam sta deoparte, m-am înscris“, povesteşte Diana, cu emoţie.
La concursul Arte E Cultura, tânăra a trimis mai multe eseuri în limba engleză, iar din sumedenia de participanţi ea a urcat pe podium atât în clasa a VI-a, cât şi anul acesta.

„Anul trecut, am obţinut premiul doi, iar anul acesta - premiul trei. Am fost foarte emoţionată când am aflat că mă număr printre câştigători, mai ales la un concurs internaţional“, spune Diana, care nu are de gând să se oprească aici. Se gândeşte deja la concursurile și olimpiadele viitoare.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a ziarului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite