Slobozia: Diana Drăjneanu dezleagă misterele cifrelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adolescenta a fost medaliată la toate olimpiadele naţionale şi concursurile internaţionale de matematică la care a participat.

Pasiunea pentru matematică i-a fost insuflată de către sora ei mai mare, Alina. Felul în care ea îşi pregătea temele la această materie şi faptul că participa mereu la concursurile de matematică au impresionat-o pe Diana. Astfel, în clasa a IV-a, a decis să se înscrie, la rândul său, la un concurs de ştiinţe matematice. Era uimită de faptul că reuşea, de fiecare dată, să rezolve problemele cu foarte mare uşurinţă şi a decis că e timpul să încerce. „Sora mea era nelipsită de la olimpiadele şi concursurile de matematică. Acest lucru m-a atras şi pe mine către această disciplină“, motivează tânăra. 

Debut la Timişoara

Diana a participat la peste 200 de concursuri de matematică. De fiecare dată, a reuşit să ocupe primele poziţii ale podiumului. Prima medalie pe care a obţinut-o a fost la Olimpiada Naţională, organizată în anul 2007, la Timişoara. Avea aproape 13 ani, la vremea respectivă. A muncit din greu pentru a obţine argintul. Diana a concurat cu cei mai buni 200 de matematicieni, de-o vârstă cu ea, din ţară. În momentul în care au fost afişate rezultatele, tinerei nu i-a venit să creadă. „Am fost foarte emoţionată când am văzut rezultatele. M-am bucurat foarte mult de faptul că munca mea a a dat roade. Mi-am dorit să ajung printre primii şi am reuşit“, rememorează Diana.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite