Slobozia: Deţinuţii îşi fac planuri pentru liberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii şi-au făcut un plan de contingenţă care cuprinde mai multe soluţii la problemele legate de găsirea unui loc de muncă sau a unui adăpost. De asemenea aceştia au prevăzut şi momente mai delicate cum ar fi epuizarea resurselor financiare sau lipsa hranei.

Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Slobozia au fost învăţaţi cum să se poată reintegra în societate, imediat după ce vor părăsi celulele.

În cadrul programului european „Creşterea şanselor de incluziune socială a persoanelor aflate în detenţie prin o mai bună educaţie, informare a societăţii şi îmbunătăţirea activităţilor în penitenciar“, persoanele private de libertate încarcerate la Slobozia au primit consiliere cu privire la găsirea unui loc de muncă şi la oportunitatea de a participa la cursuri gratuite de calificare în mai multe domenii de activitate.

Puşcăriaşii vor la muncă

Anul acesta, în luna decembrie, Bombi Niţă (40 de ani) urmează să îşi ispăşească pedeapsa. Bărbatul a decis ca imediat ce va fi eliberat să îşi caute un loc de muncă.

„Este foarte bine că ne învaţă şi pe noi cum să ne căutăm de lucru. Eu după ce voi ieşi de aici vreau să am o meserie“, a spus deţinutul.

La acest proiect s-au înscris 20 de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul din Slobozia.





Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite