Slobozia: Depanatorii Tv, din nou în priză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Şuţu, cel mai vechi depanator din oraş
Ion Şuţu, cel mai vechi depanator din oraş

După ce în urmă cu doi, trei ani, depanatorii trăgeau ponoasele creditului cu buletinul, toată lumea cumpărându-şi televizoare noi, acum, oamenii s-au reîntors la centrele de reparaţii TV.

Lipsa banilor şi creditele acordate tot mai greu i-au făcut pe slobozeni să nu mai cumpere televizoare noi, iar în caz de probleme, apelează la depanatori.

„Întradevăr am cunoscut o diminuare a comenzilor în anii 2007-2008, însă acum oamenii preferă din nou să repare televizoarele vechi“, spune Ion Şuţu, veteranul depanatorilor din oraş.
Vânzări mai mici
Dacă până în anul 2008 aproape oricine putea să-şi cumpere un televizor, doar cu buletinul, acum băncile şi magazinele de electrocasnice îşi selectează clienţii foarte atent.
„Vânzările de televizoare au scăzut cu 15 procente faţă de 2008 şi cu 6 procente faţă de 2009“, spune Magda Martin, şefa unui magazin de electrocasnice din Slobozia.
Cele patru centre de reparaţii tv din oraş au reânceput să fie căutate de slobozenii fără dare de mână, sau de bugetarii cu salarii diminuate. „Acum doi, trei ani toată lumea îşi lua televizoare noi şi chiar LCD-uri. Acum, când puterea de cumpărare a scăzut, parcă se simte o creştere a comenzilor, însă tot nu se compară cu perioada anilor ”90, pentru că, acum,la aparatele noi piesele se strică greu“, spune Costel Moiceanu, depanator în atelierul de la Gară.
Pentru a câştiga mai mulţi bani, depanatorul s-a apucat şi de reparat DVD-uri. „Repar de toate. Într-o casă nu se strică doar televizorul, ci şi radioul sau alte componente electronice de ultimă generaţie“, mai spune meşterul Costel Moiceanu.
În prezent, din cele patru centre de reparaţii din Slobozia, doar trei funcţionează, al patrulea, cel de la Poşta 3, fiind în reabilitare şi extindere.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite