Slobozia: Denis Milia, matematiciana pasionată de engleză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în şcoala primară a câştigat toate olimpiadele judeţene de matematică, Denis a renunţat la cifre, aplecându-se cu pasiune spre limba engleză.

Pasionată de cifre
Săptămâna trecută, adolescenta a participat la Olimpiada naţională a limbii lui Shakespeare, de unde s-a întors cu o menţiune. Vrea să obţină în curând certificatul Cambridge şi să devină translator într-un oraş mult mai dezvoltat decât Slobozia. Denis a fost atrasă de matematică de mic copil.

„Încă din clasa întâi mi-a plăcut matematica. Părinţii m-au învăţat încă de acasă să scriu, iar acest lucru m-a făcut să mă aplec mai mult spre matematică, când am intrat la şcoală. Era ceva nou şi îmi plăcea să descopăr această disciplină“, spune Denis. Odată ajunsă la gimnaziu, adolescenta şi-a testat cunoştinţele ori de câte ori a avut ocazia. A participat la zeci de concursuri inter-şcolare şi era nelipsită de la olimpiadele judeţene de matematică.

„Vreau să fiu translator“
Deşi este o matematiciană strălucită, Georgiana Denis Milia s-a aplecat mai mult spre limba lui Shakespeare. „Nu mi-a plăcut engleza de la început, însă pe parcurs am făcut o pasiune pentru această materie, iar, după ce am acumulat o serie de cunoştinţe, m-am înscris şi la mai multe competiţii“, spune Denis, care s-a întors săptămâna trecută de la Olimpiada naţională de engleză organizată la Iaşi cu o menţiune.

Anul trecut, a fost la Cluj, iar acum doi ani la Ploieşti. A ieşit cu capul sus din toate competiţiile şi nu şi-a dezamăgit niciodată profesorii. Are o colecţie de medalii şi diplome atât de la competiţiile matematice, cât şi de la cele de limbi străine.

Cu aşa abilităţi pentru limba engleză, olimpica s-a hotărât să se facă translator. „Vreau să merg la Universitatea Bucureşti, la o facultate de limbi străine“, spune Denis, care îşi propune să rămână în Capitală pentru a profesa. „Slobozia este un oraş prea mic, cu oportunităţi puţine. Trendul este de a te stabili într-un oraş mare sau chiar peste graniţe“, spune Denis, care şi-ar dori să ajungă în Marea Britanie.

Certificatul Cambridge
Se pregăteşte pentru a traduce diferite acte oficiale sau de a participa la seminarii, alături de oficiali străini care nu cunosc limba noastră. Acum, se pregăteşte intens pentru obţinerea certificatului Cambridge, o garanţie a faptului că vorbeşte fluent limba engleză, iar anul viitor vrea să şocheze toţi cunoscuţii.
Îşi propune să înveţe şi alte limbi străine, de preferat unele grele, pe care nu le cunosc mulţi oameni. A început să caute pe internet lecţii de japoneză şi germană, iar în scurt timp îşi va pune pe hârtie toate notiţele acumulate.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite