Slobozia: Dealer-ii de automobile, afectaţi de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai importanţi dealer-i de automobile din Ialomiţa au fost loviţi de criza financiară. Puţini sunt cei cărora le mai dă mâna să îşi cumpere o maşină nouă.

Piaţa auto din judeţ se clatină. E criză şi se simte. Maşinile care furau, până nu demult, inima oricui au devenit un vis. Cei mai mulţi nici măcar nu se mai gândesc cum ar fi să aibă o „bijuterie” pe patru roţi.

Hyundai, vânzări reduse cu 70%

Maşinile stau în show-room-urile din oraş neclintite. Oamenii vin, se uită şi pleacă mai departe. Mulţi şi-ar dori o maşină nouă, dar nu au bani.

De la începutul anului şi până în prezent, cei mai mulţi dealer-i auto abia dacă au reuşit să vândă 20 de bucăţi, Şi nu este vorba despre modelele de lux, cu toate opţiunile incluse, ci despre cele din clasa medie.

„Vânzările noastre au scăzut cu până la 70%. Anul trecut, a fost mult mai bine. Acum, suntem într-un regres total”, spune, Emanuela Marcu, directorul de vânzări al reprezentanţei Hyundai.

„Rabla” mai ridică moralul la Chevrolet-Opel

Altă reprezentanţă auto, aceeaşi situaţie: vânzările au scăzut foarte mult. „Şi noi am fost loviţi de criză. Clienţii nu sunt atraşi”, spune dezamăgită Costina Crăciun, director de vânzări la Chevrolet-Opel.

Aici, administratorii societăţii au încercat să mai lase din preţ şi să apeleze chiar şi la reduceri, însă totul a fost în zadar. „Rabla ne-a mai ridicat puţin moralul. Se mai simte cât de cât ceva, însă tot e slab”, adaugă tânăra.

Dacia Duster, la căutare

Chiar înainte de lansare, specialiştii în domeniul auto, prognozau că SUV-ul românesc va zgudui piaţa  auto. În primele două luni de la lansare sa pe piaţă, 16 persoane din judeţul Ialomiţa au cumpărat noul model produs de uzina de la Mioveni. Alţi 24 aşteaptă să intre în posesia autovehicolului în viitoarele de trei luni. Au plătit în avans.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite