Slobozia: De ziua Jandarmeriei, copiii „s-au jucat“ cu pistoale, mitraliere şi veste antiglonţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Jandarmeriei, unitatea din Slobozia și-a deschis porțile pentru copiii școlilor din municipiu, lăsându-i pe aceștia să admire armele și exercițiile demonstrative ale jandarmilor.

Timp de câteva ore, prichindeii au pus mâna pe temutele pistoale Kalashnikov, au încercat vestele antiglonț și au asistat la o demonstrație de îndemnare a trupei de elită a Jandarmeriei ialomițene.

Încă de la primele ore ale dimineții, liniștea cazărmii Jandarmeriei din Slobozia a fost alungată de glasurile pline de curiozitate ale copiilor de la școlile din municipiu. Dacă pe parcursul vizionării filmului de prezentare a unității mulți dintre prichindei se plictiseau vădit, altfel au stat lucrurile în momentul când le-a fost prezentat armamentul din dotarea jandarmilor.

Jocul de-a războiul
Când au aflat și că pot pune mâna pe pistoale, mitraliere sau veste antiglonț, totul s-a transformat într-o adevărată nebunie, luându-i prin surprindere chiar și pe cei mai experimentați jandarmi.

image

„Sunt extraordinari... Am fost și acum doi ani și vreau să vin în fiecare an ca să-i văd pe luptătorii mascați. Mi-au plăcut la nebunie armele, cel mai mult m-a impresionat lansatorul de grenade, este o armă puternică, pe care abia pot să o țin în brațe. Mi-ar plăcea să devin jandarm“, spune, încântat, Costin Alexandru (10 ani).

La câțiva metri depărtare, două fetițe se chinuiesc să-și potrivească pe față masca de gaze. Cu toate că acasă au dormitorul plin de păpuși Barbie, astăzi, atenția lor a fost captată, în totalitate, de mașinăriile de război etalate de jandarmi. „Chiar dacă nu sunt o băiețoaică, m-a fermecat tot ce am văzut astăzi. Când văd armele la televizor, nu mă impresionează, dar când le vezi pe viu îți atrag atenția. Dacă m-aș face jandarm?... Ar fi o idee“, spune și Mihaela Arzoiu (10 ani).

Deși jandarmii încercau să pară cât mai serioși, așa cum le cere și conduita profesională, copiii au reușit să le fure câte un zâmbet chiar și temuților luptători din cadrul Detașamentului de Intervenție.

image

„De trei ani, vin mereu aici, să-i văd pe jandarmi. Sunt niște profesioniști. Am fost impresionat de vesta antiglonț, pentru că armele le folosesc și oamenii răi, pe când vestele antiglonț sunt folosite doar de oamenii buni. Eu nu vreau să mă fac jandarm, vreau să devin procuror... Deci, o să am nevoie de ajutorul jandarmilor și atunci“ spune Mihai Raul Păun (11 ani).

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite