Slobozia: De la Bill Gates, pentru localnicii din Miloșești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localnicii pot utiliza în mod gratuit patru calculatoare donate de Fundația Bill Gates.

Sala de internet este amplasată în interiorul bibliotecii comunale și poate fi folosită în fiecare zi, mai puțin în weekend. Proiectul face parte din programul național Biblionet, care facilitează accesul românilor la informație electronică. Pe lângă cele patru calculatoare, sătenii din Miloșești pot folosi în mod gratuit camere web, căști cu microfon, imprimante, scannere și un videoproiector.

La standarde moderne

Biblioteca „Nedelcu Lixeanu“ din Miloșești este prima bibliotecă din mediul rural ialomiţean care inaugurează un astfel de proiect. În următorele șase luni, alte 20 de localități din județ vor fi dotate cu astfel de aparatură. „După luni de zile de muncă, am ajuns la Miloșești, în vârful aisbergului. Am inaugurat o sală Biblionet, la standarde moderne, unde copiii și adulții din sat pot să se bucure de explorarea internetului“ declară Mihaela Racovițeanu, directoarea programului Biblionet în Ialomița.

Fii satului

La inaugurarea acestei biblioteci electronice, a asistat și scriitorul Vasile Poenaru, născut și crescut în comuna Miloșești, una din puținele persoane care a sprijinit, de-a lungul timpului, acest lăcaș cultural. „Sunt impresionat de ceea ce se întâmplă în comuna mea natală. Nu poate decât să mă bucure faptul că sătenii de aici pot avea, mult mai ușor, acces la informație. Dacă este folosit cum trebuie, internetul îți furnizează cantități masive de educație culturală“, spune scriitorul Vasile Poenaru.

La finalul întâlnirii, Biblioteca Județeană „Ștefan Bănulescu“ Slobozia a donat centrului de la Miloșești peste 40 de volume de carte, în timp ce, prin persoana directorului Vasile Poenaru, Editura Coresi a donat alte 100 de cărți în format electronic.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite