Slobozia: Dana Popa – Predă engleza pentru pici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îşi trăieşte visul cu ochii: lucrează cu prichindeii de 14 ani. Mai mult, îi ajută pe micuţi să desluşească tainele limbii engleze. Şi-a dorit să facă acest lucru încă de pe vremea în care asculta poveştile cu zâne şi feţi-frumoşi.

Încă din copilărie, Dana a ştiut ce carieră vrea să urmeze. „Încă din clasa a V-a, am visat să fiu educatoare sau învăţătoare. Mi-a plăcut mult naturaleţea lor“, rememorează Dana.

La finele ciclului gimnazial, deşi părinţii şi-ar fi dorit ca odrasla lor să urmeze cursurile unui liceu de profil real, datorită înclinaţiilor şi performanţelor obţinute la olimpiadele de matematică la care a luat parte, Dana a ales să îşi urmeze prporiu vis. Astfel, s-a orientat rapid către Liceul Pedagogic Matei Basarab, din Slobozia, ale cărui cursuri le-a urmat timp de 13 ani.

„La final, am obţinut o dublă specializare, învăţător-educator. A fost ultimul an în care la Pedagogic a existat această dublă specializare“, spune Dana Popa.

Prima zi ca educatoare


După absolvirea liceului, a urmat Colegiul Universitar de Institutori Ovidius Constanţa, pe care l-a finalizat cu brio în anul 2004. „Am ales Constanţa pentru că acolo îmi dădusem şi definitivatul şi mai cunoşteam cât de cât zona şi oamenii“, explică educatoarea.

În urmă cu 14 ani, Dana şi-a început activitatea de cadru didactic. A făcut- în comuna ialomiţeană Munteni Buzău, unde a activat timp de trei ani.

„Chiar dacă făceam naveta zilnic, au fost trei ani extraordinar de frumoşi. Cu bune şi cu rele“, zâmbeşte Dana. Prima zi ca educatoare i-a rămas întipărită în minte. „Nu voi uita niciodată prima zi ca educatoare. Plouase mult, iar, la final, câţiva copii au plecat acasă în şosete, prin noroi. Când am ajuns casă, am început să plâng.

Engleza pentru pici


În 2000, Daniela a ajuns la Slobozia, unde a câştigat prin concurs un post de titular la grădiniţa Junior. Un an mai târziu, a fost detaşată la o altă grădiniţă din oraş, unde avea să rămână până în vara anului 2002. În toamna aceluiaşi an, s-a întors la grădiniţa Junior şi acum este cea care îi învaţă pe prichindeii de 5-6 ani tainele limbii engleze.

„Copiii sunt fascinaţi de tot ce e nou. Reacţionează excelent la engleză şi la limbile străine în general, pentru că mai învăţăm şi cântecele în italiană sau franceză. Este o activitate pe care o facem foarte mult prin mişcare, jocuri, poezii, iar copiii reacţionează foarte bine“, explică Dana.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia de astăzi !

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite