Slobozia: „Da!“, dar nu în weekend!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Căsătoriilor este închisă în weekend. Ofiţerul Stării Civile refuză să mai lege destinele tinerilor. Supărată că nu mai primeşte bani pentru orele suplimentare pe care le prestează sâmbătă şi duminică, Maria Gugulea, singura angajată din cadrul Serviciului de Stare Civilă al Primăriei Tăndărei, refuză să vină la muncă.

În weekend, Casa Căsătoriilor este închisă. Angajata care trebuie să lege, din punct de vedere legal, destinele tinerilor îndrăgostiţi refuză să vină la serviciu, în cele două zile. Maria Gugulea a luat decizia de a oficia căsătoriile doar de luni până vineri. Mai mult decât atât, acum este plecată în concediu.

„Are perfectă dreptate să fie revoltată. Câştigă 700 de lei. De când cu măsurile de austeritate, acum ia doar 520 de lei pe lună. Eu o cred pe cuvânt. A vrut concediu, i l-am dat. Totul este perfect legal“, declară Vasile Sava, primarul din Ţăndărei.

Căsătoriile, reprogramate
Până anul trecut, Serviciul Stării Civile a avut doi angajaţi. Unul dintre aceştia s-a pensionat în cursul aceluiaşi an. Cea care a rămas făcea toată treaba. Măsurile de austeritate au supărat-o atât de tare pe Maria Gugulea, încât a fost nevoită să apeleze la măsuri extreme. Nu i se plătesc orele suplimentare prestate în timpul week-end-ului, nu mai oficiază căsătorii.
 
Măsurile abuzive luate de angajaţii primăriei au efect doar asupra tinerilor care vor să se căsătorească. Ei sunt nevoiţi să spună „Da“ în faţa ofiţerului stării civile într-o altă zi. I s-a întâmplat şi tinerei Mădălina Popovici (29 ani). După o relaţie de aproape zece ani cu iubitul său, Marian Dumitru (30 de ani), a venit timpul ca tinerii să se căsătorească. În momentul în care au ajuns la Starea Civilă să îşi depună documentele, Maria Gugulea le-a răspuns că trebuie să îşi reprogrameze într-o altă zi cununia civilă.
 
„Mi-a zis în faţă «Nu mai primesc bani pe orele suplimentare, nu mai vin sâmbătă. Trebuie să alegeţi altă zi. Veniţi vineri». Am încercat să îi explic că îmi dă planurile de nuntă peste cap, dar nu a vrut să înteleagă“, spune revoltată viitoarea mireasă.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite