Slobozia: Cumpărate în 2005, bicicletele poliţiştilor comunali ruginesc prin poduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bicicletele cu care au fost dotate toate posturile de Poliţie din mediul rural nu sunt folosite de agenţi şi ruginesc prin magaziile sau prin podurile posturilor.

Peste 50 de biciclete au ajuns, în urmă cu cinci ani, în dotarea posturilor de Poliţie comunale din Ialomiţa. Oamenii legii se lasă greu convişi să urce în şa şi să dea din pedale. Pentru ei, mult mai practic este să folosească maşinile din dotare. Aşa că bicicletele le-au depozitat la loc sigur, în magaziile posturilor de Poliţie.

În Bărăgan, se patrulează cu maşina

Agenţii posturilor de poliţie comunale s-au lăsat cu greu convinşi să le folosească. Poliştilor le-a fost mult mai la îndemână să meargă cu maşinile, mai ales că în dotarea lor, la puţin timp după biciclete, au ajuns vestitele Dacii Logan. Tocmai de aceea, vehiculele cu două roţi au devenit, foarte repede, piese de decor în magaziile şi podurile secţiilor de Poliţie.

George Barangă  (40 ani) este şef de post în comuna Ciulniţa. Agentul a primit bicicleta în anul 2005. În cinci ani, a folosit-o doar de trei ori, iar asta pentru că autoturismul din dotare nu avea benzină. El nu a mers pe bicicletă decât doi kilometri, până la ieşirea din sat, cât să ducă o citaţie unui sătean. În restul timpului, bicicleta din dotare este depozitată în podul postului de Poliţie din localitate, sprijinită de perete.

„Am mers cu bicicleta pe care o avem in dotare doar de trei ori. Am folosit-o doar atunci când nu aveam combusibil în maşină. În rest, stă sus, acolo, fără ca nimeni să o atingă“, spune agentul Barangă.

Chiar dacă ştie să pedaleze, poliţistul din Ciulniţa preferă să meargă doar cu maşina. E mult mai comod şi ajunge repede la fiecare intervenţie. „Avem maşină, e mult mai bine. Cum ar fi să fugăresc un hoţ pe străzile comunei pe bicicletă?“, se întreabă şeful de post din Ciulniţa.

Nefolosită de foarte mult timp, bicicleta postului de Poliţie era evident prăfuită. Geroge Barangă pune mâna pe o cârpă, o şterge frumos şi, apoi, o urcă înapoi, în pod, de unde va fi coborâtă cel mai probabil o dată pe an.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite