Slobozia: Criza strică planurile de vacanţă ale copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În mini-vacanţa de paşte, lipsa de bani a părinţilor îi ţine pe cei mai mulţi dintre elevii ialomiţeni acasă. Chiar dacă şi-ar fi dorit să plece undeva departe de sărbători, micuţii sunt nevoiţi să îşi adune prietenii şi să iasă la joacă prin parcuri, sau în faţa blocurilor.

Reprezentaţii Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret le-au pus la dispoziţie elevilor peste 3.800 de locuri de cazare în taberele şcolare din mai multe judeţe ale ţării precum Alba, Cluj, Bistriţa Năsăud sau pe Valea Prahovei. Deşi preţurile de cazare variază între 52 şi 67 de lei pe zi de persoană, elevii ialomiţeni nu s-au încumetat să plece de acasă.

„Probabil, lipsa de bani a părinţilor este una dintre cauze. Toate spaţiile de cazare cuprinse în ofertă dispun de condiţii moderne“, a declarat Paula Buf, inspector debutant la serviciul Tabere, din cadrul Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Ialomiţa.

Doar un singur grup format din 40 de liceeni din Urziceni a ales să petreacă sărbătorile de Paşte departe de casă. Ei vor merge la Centrul de Agrement „Şoimul“, din staţiunea montană Buşteni.

În parc, la joacă
Deşi şi-au făcut nenumărate planuri în ceea ce priveşte locurile pe care ar fi dorit să le viziteze de Paşte, majoritatea copiilor vor rămâne şi anul acesta tot acasă. Buzunarele din ce în ce mai goale ale părinţilor i-au făcut pe micuţi să îşi ia adio de la distracţie. Ei au rămas să îşi petreacă timpul alături de prieteni sau pregătindu-şi temele pentru şcoală.

Este şi cazul micuţului Andrei Vulpe (9 ani), din Slobozia. Elev în clasa a III-a, la Şcoala Generală Nr. 2 din oraş, micuţul şi-ar fi dorit ca anul acesta de sărbători să meargă timp de trei zile într-o excursie la mănăstirea Agapia, din Neamţ.

Planurile băiatului au fost date peste cap în momentul în care părinţii săi au constatat că excursia era mult prea scumpă faţă de posibilităţile familiei. „Mami şi tati mi-au zis că au rămas fără bani şi de aceea nu mai pot să merg să vizitez mănăstirea Agapia“, a spus copilul dezamăgit.

Pentru ca timpul să treacă mult mai repde, Andrei şi-a adunat cei câţiva prieteni din faţa blocului şi au plecat la joacă, în parc. Toată ziua, copiii se plimbă cu bicicletele şi joacă fotbal. „Pe vremurile acestea, unde să mai trimiţi copilul în excursii? Nu vedeţi că toate sunt scumpe? Se distrează şi ei mititeii aici, în parc“, spune Iuliana Vulpe (63 de ani), bunica lui Andrei.
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite