Slobozia: Criza încurcă planurile de sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenții de turism le arată clienților oferta de sărbători
Agenții de turism le arată clienților oferta de sărbători

Lipsa banilor i-a determinat pe cei mai mulţi oameni să îşi petreacă  Crăciunul şi Revelionul acasă. Cu portofelele aproape goale, oamenii au renunţat să mai spere că ar putea petrece de sărbători într-o cabană la munte. Economiile pe care le-au făcut abia le ajung să pună pe mese produsele tradiţionale.

Crăciun şi Revelion în sânul familiei
Criza financiară le-a dat peste cap planurile de sărbători locuitorilor Sloboziei. Fie  că au rămas fără servicii, fie că  s-au trezit cu salariile micşorate, oamenii au renunţat să mai spere că anul acesta îşi vor putea petrece Crăciunul şi Revelionul, departe de casă.

Anica Scurtu (50 ani) este funcţionar public. Îşi făcuse planuri să meargă de sărbători, împreună cu familia, într-una din staţiunile de pe Valea Prahovei. A aşternut pe hârtie câţi bani ar fi trebuit să cheltuiască şi a realizat că salariul de bugetar, redus cu 25%,  abia îi permite să poată pregăti masa pentru Crăciun.
Căştigă mai puţin de 700 de lei pe lună. Astfel, femeia a hotărât ca anul acesta să petreacă  sărbătorile de iarnă acasă, pe canapeaua din sufragerie, în faţa televizorului. „Ce putem să facem? Cu salariul meu nu pot face mare lucru, tocmai de aceea am decis ca să rămănem acasă. Va fi frumos totuşi pentru că vom fi toţi ai casei. Pînă la urmă atmosfera Crăciunului se simte oriunde“, spune femeia, fără să mai spere că situaţia s-ar putea schimba într-un fel.
„Aş fi vrut să mergem la munte“
Criza le-a încurcat planurile de sărbători şi soţilor Ion  (51 ani) şi Elena Cojocaru ( 50 ani). Cei doi ar fi vrut să întâmpine Anul Nou într-o cabană, sus în vârf de munte. Sunt ani buni de când nu au mai fost plecaţi, undeva, de Revelion.

Lipsa banilor i-a făcut însă să renunţe la această idee şi să opteze pentru „superoferta“ pe care majoritatea oamenilor au ales-o: sărbători acasă, în sânul familiei.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite