Criză de locuri de veci la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi şi-au depus cererile de mai bine de un an, 70 de persoane aşteaptă să intre în posesia locurilor de veci. Ca să rezolve această problemă, autorităţile vor să extindă suprafeţele celor două cimitire din municipiu cu minimum 1,5 hectare.

Prima extindere a vizat cimitirul din cartierul Bora, unde mai sunt 100 de locuri de veci libere. Proiectul prevedea amenajarea a peste 400 de noi locuri de veci. A trecut mai bine de un an de când autorităţile au anunţat extinderea cimitirului, iar până acum doar vegetaţia a fost defrişată pe o suprafaţă de un hectar şi jumătate. Lucrările nu au mai fost continuate pentru că au lipsit banii. Întreaga învesţitie costă peste 60.000 de lei.
 
E nevoie de 10.000 de lei
Extindera cimitirului va fi gata în momentul în care se vor amenaja aleile. Abia atunci se vor ridica noi cavouri şi se vor monta grilajele. Administraţia Cimitirelor mai are nevoie de încă 10.000 de lei pentru continuarea lucrărilor, bani de care nu dispune în acest moment. Mai mult decât atât, trebuie asigurate şi salariile angajaţilor, cinci municitori necalificaţi şi un administrator.

„Nu avem bani“
În cimitirul din cartierul Slobozia Nouă mai sunt doar 100 de locuri libere. Terenul pe care autorităţile îl vizează pentru extindere a fost retrocedat proprietarului de drept, care nu a vrut să-l cedeze autorităţilor, aşa că l-a vândut unui om de afaceri din oraş.
Primăria încearcă acum să facă schimb de suprafeţe cu noul proprietar, aşa că extinderea cimitirului din cartier ar putea fi demarată abia peste un an. Administraţia locală susţine că încearcă să găsească soluţii pentru a amenaja noi locuri de veci. „Sperăm să facem rost de bani cât mai repede, pentru a putea finaliza lucrările de extindere a cimitirului din Bora.

În ceea ce priveşte cimitirul de la Slobozia Nouă, e greu de crezut că lucrările vor începe mai devreme de anul viitor. Aici, sunt foarte multe acte de pus la punct, începând de la teren şi până la începerea propriu-zisă a lucrărilor”, a declarat Ştefan Costea, şeful serviciului Activităţi Autofinanţate din cadrul Primăriei Slobozia.

Tarife funerare
Anul trecut, din prestarea serviciilor funerare, în vistieria autorităţilor au intrat peste 100.000 de lei. Tarifele pentru astfel de servicii variază între 24 şi 300 de lei. Totodată, trebuie plătită şi o taxă anuală de concesiune în valoare de 15 lei, care se achită pentru o perioadă de 8 ani.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite