Slobozia: Criză de clienţi în piaţa agroalimentară din Ţăndărei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii stau cu marfa pe tarabă în aşteptarea clienţilor. De cele mai multe ori, aceştia întârzie să apară. Oamenii şi-au cultivat legume şi zarzavaturi în propriile curţi, ca să facă economii.

La primele ore ale dimineţii, când în alte pieţe e forfotă mare, în piaţa agroalimentară din Ţăndărei bate vântul. Comercianţii stau şi aşteaptă în spatele tarabelor clienţii care întârzie să apară. „Vânzările, practice, nu există. Piaţa este liberă… În fiecare zi, trebuie să plătim şi taxă pe tarabă. De unde să scoatem bani, dacă noi nu vindem nimic?“, se întreabă Violeta Diaconescu (24 de ani). Tânăra spune că în fiecare zi este nevoită să arunce kilograme întregi din marfa rămasă nevândută, pentru că aceasta se strică. „După ce că abia vindem câte un kilogram de cartofi la două zile, trebuie să-i mai şi aruncăm. La fel se întâmplă şi cu roşiile şi cu ardeii. Munca noastră se duce pe apa sâmbetei“, spune tânăra.

Completeză integrame de plictiseală

La câteva tarabe distanţă, stă, de ore bune, în aşteptarea clienţilor şi Vasile Corbu. La cei 43 de ani, după o viaţa de muncă în domeniul construcţiilor, bărbatul a crezut că agricultura i-ar spori veniturile. Aşa că s-a apucat de legumicultură. Acum, ca să mai treacă timpul, completează de zor o revistă cu integrame. „Mare greşeală am făcut. Nu vine nimeni aici, în piaţă. Stau de pomană ore întregi, fără să vând ceva. Noroc că am rebus cu mine, altfel muream de plictiseală“, spune bărbatul, adăugând: „La fel de pustiu este şi sâmbăta, dar şi duminica. Deşi atunci ar trebui să vină clienţii, pe aici nu vine nimeni.“

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite