Slobozia: Cristina Silivestru, între planşa de pictor şi planşeta de arhitect

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina adoră să picteze, dar speră să devină un bun arhitect
Cristina adoră să picteze, dar speră să devină un bun arhitect

Deşi pictează de un deceniu, adolecenta înclină, pentru viitor, să urmeze o carieră în arhitectură în afara graniţelor ţării.

Pentru Cristina, incursiunea în lumea artei a început din fragedă copilărie, aşa că a păşit pentru prima dată în curtea Liceului de Artă Ionel Perlea pe când avea şapte ani. La finalul ciclului gimnazial, după ani în care a desenat şi pictat pentru colegii claselor de profil opus, adolescenta a ales, deloc surprinzător, să urmeze cursurile aceleiaşi unităţi de învăţământ. „La sfârşitul clasei a VIII-a, m-am înscris la clasa de arhitectură a liceului. Nu am regretat nicio clipă că am ales arhitectura pentru că şi aici se pictează, aşa că nu se poate spune că m-am îndepărtat de pictură“, explică adolescenta.

Concursuri şi distincţii
De-a lungul timpului, Cristina a participat la zeci de concursuri de pictură, organizate atât în România, cât şi în alte ţări. Aproximativ 40 dintre acestea i-au adus adolescentei şi diverse premii, de la menţiune şi premiu special, la primul loc pe podium şi medalii de aur, argint sau bronz. „Am participat la foarte multe concursuri în ţară şi nu numai, iar acum am acasă peste 40 de distincţii. 2011 este al patrulea an în care am luat parte la competiţia internaţională Arte e Cultura. Anul acesta, am obţinut locul al patrulea“, spune Cristina.

Ca şi teme, Cristina abordează, de cele mai multe ori, natura, pentru că oferă o gamă largă de nuanţe şi peisaje încântătoare. „Îmi plac nuanţele toamnei, ruginii, maro sau aurii, pot fi combinate. Nu îmi place să realizez personaje, trebuie puse în evidenţă şi nu cred că mă prinde prea mult. Îmi plac foarte mult clădirile, aşa că ele sunt prezente destul de des în lucrările mele“, motivează adolescenta. 
Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite