Slobozia: Credincioșii se înfruptă din produse de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În această perioadă, produsele de post se găsesc în majoritatea magazinelor alimentare foto: M.I.
În această perioadă, produsele de post se găsesc în majoritatea magazinelor alimentare foto: M.I.

Cine ține la tradiție renunță, în perioada 15 noiembrie-24 decembrie, la produsele din carne, lactate sau ouă. Cu toate acestea, în această perioadă există anumite zile când credincioșii primesc dezlegare la pește. La doar câteva zile după intrarea în postul Crăciunului, magazinele alimentare din Slobozia sunt pline cu produse de post. Cele mai căutate produse sunt cele bazate pe soia, cartofi, fasole sau fructe.

De luni, 15 noiembrie, credincioșii ortodocși de pretutindeni au intrat în postul Crăciunului, al doilea ca mărime și al treilea ca asprime din cele patru posturi de durată din cadrul anului bisericesc, prilej pentru toate supermarketurile și magazinele alimentare din Slobozia de a pune la vânzare zeci de produse de post. Cererea este una consistentă, așa încât aprovizionarea cu astfel de produse se face în fiecare zi.

Gamă diversificată, prețuri acceptabile

„M-am aprovizionat bine cu produse de post pentru că știu, din anii trecuți, că majoritatea cumpără numai astfel de mâncăruri. Cei mai mulți clienți ai mei sunt cei trecuți de vârsta tinereții și pensionarii, care sunt mult mai tradiționaliști decât restul. Se cumpără foarte bine pateul de soia, fasolea, dar și fructele sau cartofii“, spune Doina Brașoveanu, patroana unui magazin alimentar.

Cu toate că s-a intrat în post de doar 72 de ore, mulți dintre slobozeni au luat cu asalt supermarketurile din oraș în căutarea produselor acceptate de tradiția ortodoxă. Prețurile sunt catalogate de majoritatea cumpărătorilor drept acceptabile. Dacă un kilogram de orez costă în jur de 5 lei, cartofii pot fi achiziționați cu 1,5 lei, iar merele și fasolea se găsesc la 2 lei, respectiv 6 lei kilogramul. O altă gamă de produse, extrem de căutată în această perioadă, o reprezintă pastele făinoase, care au prețuri ce variază între 1,8 și 2,2 lei pachetul.

„Dumnezeu este doctorul suprem, iar noi trebuie să-i ascultăm indicațiile. Sfânta Împărtășanie și Postul sunt cele mai puternice medicamente de pe fața pământului. Trebuie să fim atenți ce mâncăm, pentru a ne purifica fizic și psihic. Eu, personal, mi-am organizat deja o gamă largă de produse bazate pe fructe, paste făinoase, cartofi sau fasole, care să mă ajute să trec acest examen“, spune Mihaica Dinu (60 ani).

 Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite