Slobozia: Cosmina Anton Gavrilă - Un nume de temut în karate-ul românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face karate de performanță de la vârsta de 5 ani, are peste 60 de medalii câștigate la competițiile naționale sau internaționale, este antrenoare și arbitru de concursuri.

A început să practice karate încă de la grădiniță, la îndemnul părinților, și ei foști sportivi, tatăl fiind antrenor de fotbal în divizile inferioare, iar mama activând ani buni ca handbalistă în echipa municipală de handbal. „Tatăl meu și-a dorit foarte mult un băiat, iar, dacă tot a avut fată, a dorit să fie un pic mai băiețoasă și puternică, să reușească în viață. M-a înscris la karate când aveam cinci ani. Am iubit acest sport încă din prima clipă“, rememorează Cosmina.

Bronz la debut
Primul premiu l-a câştigat după doar un de karate, la o competiție națională. Se întâmpla în anul 1992, la Naționalele de la Ploiești, când a câștigat locul al treilea. După acea primă medalie, au venit ani grei pentru Cosmina, care nu a mai prins podiumul la concursurile de gen.

„Proveneam de la un club mic, de provincie, fără susținere materială mare, iar arbitrii îi favorizau pe alții“, spune Cosmina Gavrilă.
După trei ani de antrenamente asidue, Cosmina a reușit să devină campioană națională la concursul care s-a ținut la Bușteni, în secțiunea de kata. A fost momentul care a consacrat-o pe scena karate-ului național și i-a dat încrederea necesară să devină o mare campioană.

„Din acel an, 1995, și până în prezent, nu a existat concurs la care să particip și să nu câștig cel puțin o medalie. Cu toate că situația financiară a clubului nu era una roz, noi stricam previziunile la orice competiție și le luam medaliile“, spune sportiva.

Remarcată de Cristian Sabbagh
În momentul când a ajuns la liceu, a fost legitimată și la clubul sportiv Dinamo. A participat la diferite competiții sub culorile acestui club. „A fost o perioadă frumoasă din viața mea, mă antrenam la un club puternic, cu antrenori extraordinari. Atunci mi s-a încredițat pe mână și o grupă de copii, cu vârste mici, pentru a-i iniția în tainele karate-ului“, declară Cosmina.

Imediat după terminarea liceului este admisă la facultate și, la recomandarea crainicului Prima TV, Adrian Bucur, originar din Slobozia, este cooptată de Cristian Sabbagh în echipa care realize emisiunea „Poliția în acțiune“.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului„Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite