Slobozia: Cosmin Bolocan - Vrea să lucreze ca informatician în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este elev la clasa de informatică a Colegiului Național Mihai Viteazul, a câștigat premiul I, la concursul național „Play energy“ și ar dori să se stabilească în Statele Unite. Lucrează deja la propriul său site, pe care îl vrea bine documentat, ar dori să realizeze programe sau jocuri pentru calculator care să șocheze plăcut lumea întreagă.

Pasiunea sa pentru calculatoare și informatică a început în clasa a VI-a. Și-a rugat părinții să-i cumpere un calculator, iar de atunci viața sa guvernează în jurul acestui obiect. „Țin minte că primul calculator pe care l-am primit în dar de la părinții mei era unul foarte bun, pentru acele vremuri. Atunci, îl foloseam pentru lucruri obișnuite: messenger, filme, jocuri sau muzică“, spune Cosmin.

Admiterea la clasa de informatică a Colegiului Național Mihai Viteazul a venit ca un lucru firesc, mai ales că tatăl său a fost și el unul din elevii acestui colegiu. A învățat să lucreze în programul Pascal, iar cunoștințele sale informatice s-au extins. „Cine cunoaște și înțelege Pascalul poate opera mult mai ușor în diferite ramuri ale informaticii. E un fel de piatră de temelie“, spune Cosmin.

Premiat național

Anul trecut, la un concurs național inițiat de Enel Italia, și-a ajutat colegii de clasă să obțină locul I și trofeul „Play Energy“. „Nu vreau să par lipsit de modestie, dar eram sigur că vom câștiga, pentru că am făcut totul perfect. Era un proiect complex, care a necesitat multe ore de muncă din partea tuturor colegilor mei“, spune Cosmin Bolocan. Pe lângă această performanță, Cosmin se poate lăuda și cu o participare la faza națională a olimpiadei de fizică, la care a participat, anul trecut, la Constanța. „Anul acesta, voi participa din nou și sper să depășesc performanța de anul trecut, pentru că, între timp, am învățat mult mai mult“, spune Cosmin.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia !


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite