SLOBOZIA: Copilul electrocutat în triaj ar putea fi dat în plasament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la spitalul unde este internat cu arsuri pe 70 la sută din corp, Valentin Burja (11 ani) din Ţăndărei ar putea fi dat în grija statului împreună cu fraţii săi Victor (12 ani) şi Daniela (8 ani). Inspectorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa au demarat o anchetă acasă la familia Burja din Ţăndărei. 

Ieri dis-de-dimineaţă, inspectorii sociali de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) au mers la poarta familiei Burja. Deşi ar fi trebuit să fie la spital să vadă care este starea de sănătate a fiului său, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti, în urma accidentului pe care l-a suferit vineri seara, tatăl copilului, Ionuţ Burja, de 33 de ani, era acasă.

Tutori, abţiguiţi bine
Organele de control au sesizat imediat şi starea precară în care trăiesc membrii familiei. „Inspectorilor le-a atras imediat atenţia condiţiile în care trăiesc cei doi tutori ai fraţilor Burja. Condiţiile sunt inumane. Ambii tutori ai copiilor, tatăl şi bunica, emanau vapori de alcool“, a declarat Nicolae Badea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Ialomiţa.

Ancheta în desfăşurare
Imediat, la faţa locului a fost pornită o anchetă. Reprezentanţii DGASPC au stat de vorbă, la rândul lor, cu vecinii familiei Burja, după care au mers şi la Şcoala Generală numărul 1, unde Dragoş Valentin, Victor şi sora lor mai mică Daniela învaţă. De la vecini au aflat că, într-adevăr, bunica şi tatăl copiilor sunt mari amatori de alcool. Din discuţiile purtate cu profesorii celor trei copii, inspectorii au aflat că micuţilor le place la şcoală şi că au rezultate bune la învăţătură.

Pot fi duşi la orfelinat
Cazul familiei Burja, care se află în momentul de faţă în atenţia autorităţilor, se va închide abia la sfârşitul acestei săptămâni. Până atunci, din primele rezultate ale anchetei sociale se pare că micuţii ar putea ajunge într-un centru de plasament.

Mai multe amănunte citiţi în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite