Copiii s-au transformat în eroi de basm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De zilele oraşului Slobozia, micuţii şi-au pictat pe chipuri personajele îndrăgite din poveştile copilăriei. Preferaţi au fost zânele şi zmeii. Atmosfera de poveste i-a cuprins şi pe părinţi.

Ieri, la standul de face-paiting amenajat în Piaţa Revoluţiei, era mare înghesuială. Plini de emoţie, zeci de copii îşi ţineau părinţii strâns de mână, dornici să între cât mai repede în lumea minunată a basmelor. Chiar dacă au stat ceva timp la coadă, aşteptarea a meritat. Culorile amestecate cu multă îndemânare pe chipurile lor de către desenatorii profesionişti i-au făcut pe cei mici să semene cu eroii preferaţi în doar câteva minute.

Zâne cu lipici la pici

Chiar dacă se poartă super-eroii din filme şi desene animate, micuţii au renunţat la Spider-Man şi Batman în favoarea personajelor din basme. La cei 3 anişori ai săi, micuţa Sara Coman a ştiut exact ce vrea să-şi deseneze pe faţă. „Eu vreau să semăn cu prinţesa din povestea pe care mi-o citeşte mami când mă culc“, a silabisit micuţa.

Şi exact aşa s-a întâmplat. Nuanţele de roz şi sclipiciul argintiu au transformat-o pe fetiţă imediat într-o zână bună. Însoţită în lumea poveştilor de mama ei, Miruna Mara Coman (32 de ani), spune cu bucurie: „E ceva extraordinar, abia aştept să îmi duc zâna acasă să o vadă şi bunica ei“. Băieţeii mai poznaşi au vrut să semene cu temutul zmeu din povestea „Prâslea cel Voinic şi merele de aur“.

Printre eroii invitaţi la întâlnirea cu prichindeii de la Slobozia s-a numărat şi fiorosul conte Dracula. Sebi şi-a dorit să aibă chipul său. Micuţul de doar 5 ani a găsit imediat şi motivul pentru care a dorit să semene cu vampirul în jurul căruia s-au ţesut o sumedenie de mituri, care mai de care mai înspăimântătoare.

„Vreau să-i sperii pe mami şi pe tati, ca să nu mă mai certe. Dacă nu mă lasă în pace, le voi suge sângele, aşa cum făcea Dracula“, spune micuţul încântat.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite