Slobozia: Copiii s-au jucat de-a războiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armele de luptă ale jandarmilor au devenit pentru o zi jucării pentru micuţii din Ialomiţa. Prichindeii au avut parte de demonstraţii de karate din partea luptătorilor care au activat în Kosovo, au făcut poze cu divizia canină şi „s-au luptat“ cu temutele mitraliere Kalashnikov.

Timp de câteva ore, jandarmii ialomiţeni au uitat de infractori şi s-au jucat cot la cot cu copiii din clasele primare. Sub strigătele de admiraţie şi aplauze furtunoase, echipele de elită ale Jandarmeriei au demonstrat de ce sunt cele mai bune, indiferent în ce teatru de operaţiuni activează: fie că este provincia Kosovo, fie cartierele rău famate din Slobozia sau Feteşti.

Fetele, mai curioase
„A fost o încântare să observi atâta fericire pe feţele copiilor. Vor să descopere tot ce ţine de această uniformă de jandarm, sunt atenţi la indicaţii, la exerciţiile aplicate... Iar, mai presus de toate, mulţi dintre ei vor să ajungă cândva jandarmi. Am întâlnit chiar şi fete, care au fost mai curioase decât băieţii. În faţa acestor micuţi, se şterge tot stresul acumulat într-un an de zile de misiuni“, spune maiorul Alexandru Constantinescu, coordonatorul acestei manifestări.

Înarmaţi pentru luptă
Copiii au avut parte de demonstraţii de karate, de defilări ale echipajelor canine sau tehnici de luptă. Temuţii luptători ai diviziei de intervenţie au zâmbit, pe sub cagulă, atunci când micuţii s-au năpustit asupra lor, pentru a face fotografii.

Momentul culminant al manifestării a fost atunci când copiii au primit undă verde pentru a mânui armamentul din dotarea jandarmilor. Nu s-au lăsat prea mult rugaţi şi au năvălit printre Kalashnikoave, Makarov-uri şi aruncătoare de grenade. Deşi abia puteau să ţină în braţe astfel de arme, au fost de-a dreptul extaziaţi.

Pistoale în loc de păpuşi
Printre aceşti mici „luptători“, îşi fac loc, stingherite, şi câteva fetiţe, care nu mai apucă să se bucure de echipamentele din dotare. Cu greu, reuşesc să pună mâna pe „legendarul“ pistol Carpaţi, care nu a stârnit aşa mare interes cum a făcut-o pistolul mitralieră.
 
„De mică, mi-a plăcut să mă joc cu băieţii. Nu prea am avut păpuşi, dar mi-am confecţionat pistoale pentru cornete şi mă alergam cu băieţii pe la bloc. Mi-ar plăcea să ajung să lucrez la Jandarmerie“, spune Nicoleta Mocanu (9 ani), în timp ce se uită admirativ la o domnişoară jandarm.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite