SLOBOZIA: Constantin Prepeliţă - Fotbalistul fără cartonaş roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A jucat şapte ani în Divizia A, la echipa de casă a familiei Ceauşescu, unde a fost coleg cu nume mari ale fotbalului românesc: Piţurcă, Radu II sau Balaci.

Pentru Constantin Prepeliţă fotbalul a fost, de mic copil, marea iubire. Marşul triumfal spre adevărata performanţă l-a început la vârsta de 14 ani, când a venit la Slobozia să urmeze Liceul Pedagogic. A fost legitimat la juniorii de la Azotul Slobozia, echipă ce activa atunci în divizia C.

După 4 ani, în 1975 a ajuns la CSM Suceava, echipă ce juca în eşalonul secund al fotbalului românesc. „Au fost ani frumoşi la Suceava. Se făcea fotbal acolo, chiar dacă eram în Divizia B. I-am avut antrenori pe Victor Husa şi Ion Ionescu, oameni de mare valoare. Acolo pot să spun ca mi-am cizelat bagajul fotbalistic“, îşi aminteşte Constantin Prepeliţă.

Coleg cu Piţurcă

Talentul său nu a trecut neobservat, pe plan intern. În 1975, Mitică Dragomir, preşedintele de atunci al echipei FC Olt Scorniceşti, l-a văzut şi a vrut să-l aibă în echipa lui.

„Am avut un debut fulminant în prima ligă. Azi jucam în divizia B, iar după 3 zile jucam titular în Divizia A, împotriva lui FC Argeş care îl avea în echipă pe marele Dobrin. I-am bătut cu 1-0“, rememorează, zâmbind, Constantin Prepeliţă.

Echipa de atunci avea în lot nume care urmau să facă istorie pentru fotbalul românesc: Victor Piţurcă, Ilie Bărbulescu, Radu II, Marcel Lică sau Adrian Bumbescu.

„De-a lungul a 7 ani petrecuţi la Scorniceşti i-am avut colegi şi pe Belodedici, Dorinel Munteanu, Selymes şi chiar Ilie Balaci, pe final de carieră“, enumeră marele fotbalist.

A strâns 200 de prezenţe în prima ligă, competiţie în care a înscris 32 de goluri.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!


Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite