Slobozia: Constantin Cazacu – Două decenii în slujba legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este om al legii de aproximativ 20 de ani. La începutul carierei sale, a lucrat la Serviciul Rutier, iar în 2003 a fost transferat la Poliţia de Proximitate.

Comisarul Constantin Cazacu a avut suficiente motive să îmbrace hainele statului. Corectitudinea, rigoarea, punctualitatea şi asumarea răsunderii au fost principalele aspecte care l-au determinat să aleagă meseria de om al legii.

„Mi-au plăcut toate aceste lucruri şi de aceea am decis să devin şi eu om al legii. Iubesc această meserie foarte mult“, mărturiseşte poliţistul Constantin Cazacu.

În luptă cu vitezomanii
Timp de doi ani, între 1988 şi 1990, a urmat şi absolvit cursurile Şcolii de Subofiţeri de la Câmpina. Imediat după terminarea studiilor, s-a reîntors în Bărăgan şi a fost repartizat la Serviciul Poliţiei Rutiere. A lucrat aici aproximativ 13 ani.

Şi acum îşi aduce aminte de momentele în care trebuia să stea cu ochii în patru după şoferii care apăsau prea tare pedala de acceleraţie. Supăraţi că erau traşi pe dreapta, pentru că încălcaseră legea, conducătorii auto încercau să îşi verse nervii pe agentul care îi oprea în trafic.

„Făceau scandal şi tipau că sunt nevinovaţi. Ameninţau că au rude în Poliţie şi tot felul de lucruri din acestea, dar cine îi lua în seamă. Ei ţipau şi noi le dădeam amenzi“, povesteşte Constantin Cazacu.

De la Rutieră, la Proximitate
În momentul în care s-a înfiinţat biroul Poliţiei de Proximitate, comisarul Constantin Cazacu avea să renunţe la activitatea din cadrul Servicilui Rutier şi să se mute în proaspăt înfiinţatul birou.

„Mi-a fost puţin dificil să mă despart de colegii mei de la Rutieră, mai ales că trebuia să fac cu totul şi cu totul altceva. Până la urmă ,am reuşit să mă adaptez“, spune poliţistul.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a publicației „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite