Slobozia: Computerul-tomograf, piesă de decor de 50.000 de euro pentru spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproximativ două luni şi jumătate, tomograful Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia este pus în funcţiune doar în caz de urgenţă. Iar asta se întâmplă extrem de rar. Pentru a îşi efectua investigaţiile medicale la tomograf, pacienţii din Ialomiţa sunt îndrumaţi către spitalele din Călăraşi, Bucureşti sau Constanţa.

Nu există specialist

Şi toate acestea deoarece Mihaela Isvoranu, singurul medic specialist în astfel de investigaţii, a părăsit unitatea spitalicească din Slobozia şi a optat pentru cea din Călăraşi. La acea vreme, Mihaela Isvoranu declara că a părăsit spitalul din Slobozia din cauza faptului că fusese silită să deminisoneze din funcţia de director medical al instituţiei, în momentul în care unitatea a intrat sub tutela Consiliului Judeţean Ialomiţa.

În momentul de faţă, de examinări la computerul tomograf beneficiază doar cazurile de urgenţă. Restul pacienţilor care au nevoie de astfel de investigaţii sunt îndrumaţi către spitalele din Bucureşti, Constanţa sau Călăraşi. „Este singura soluţie pe care am găsit-o. E greu pentru pacienţi, dar nu mai avem medici care să facă asftel de investigaţii. Sperăm ca problema să se rezolve în cel mai scurt timp“, spune medicul Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„E greu de stabilit diagnosticul“

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia beneficiază de computer tomograf din anul 2007. Aparatul a fost adus din Germania şi a costat aproape 200.000 de lei. Lipsa unui medic specialist care să efectueze acest tip de investigaţii medicale dă peste cap activitatatea celorlalte cadre  medicale. Practic, doctorii sunt în imposibilitatea de a stabili diagnosticul clar al pacienţilor, deoarece aceştia au nevoie de o examinare la computerul tomograf. Acest tip de investigaţie oferă o imagine de ansamblu asupra întregului organism şi poate ajuta la depistarea unor afecţiuni grave, precum accidentul vascular, malformaţiile care apar la nivelul vaselor sanguine, sau tumorile craniene.

„Ne este foarte greu să stabilim diagnosticul. De exemplu, pacientul vine şi spune că îl doare capul. El trebuie examinat mai întâi la tomograf, pentru a vedea dacă suferinţa lui nu este provocată de o tumoare sau dacă nu are vreun trumatism“, mai spune medicul Nina Precup Vâlcea.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite