Comercianţii din Piaţa Mare din Slobozia fac saună în spatele tarabelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii fac faţă cu greu temperaturilor ridicate din hala amenajată în Piaţa Agroalimentară. Deşi stau cu uşile şi geamurile larg deschise, răcoarea nu se simte deloc

„Ne sufocăm aici!“

Înăuntru, este extrem de cald. Mai mult decât atât, marfa de pe tarabe se strică foarte repede, iar oamenii sunt nevoiţi să o arunce.

„Ne sufocăm aici. Dacă o ţinem aşa, trebuie să închidem. Marfa se strică şi trebuie să o aruncăm“, se revolă, din spatele tarabei sale, un comerciant de 52 de ani, pe numele său Dumitru Vrabie.

Şi Vasilica Gavrilă este nemulţumită de condiţiile oferite de hala respectivă. Femeia îşi face aer cu un ziar şi aruncă de pe tarabă toate produsele alterate.

Apoi, ia o gură de apă minerală şi spune: „Avem ventilatoare de pomană, că nu merge niciunul. Îmi este cald, de numai pot. Ori afară, ori aici, tot una este. Într-un cuvânt, îşi bat joc de noi“.

Sauna de la piaţă

Chiar şi cumpărătorii au de suferit din cauza căldurii din piaţă. Înainte de a pleca de acasă, nu uită să îşi ia cu ei şi sticlele cu apă. Cu ochii printre tarabe, nu ezită să ia şi câteva guri din lichidul vital, cu gândul că poate aşa se mai pot răcori puţin.

„E mai cald decât afară. Cred că nu mai cumpăr nimic. Mă duc acasă, pentru că nu rezist aici“, spune Mihai Bratu, un bărbat de 63 de ani.

Investiţii blocate de criză

În replică, autorităţile locale spun că, din păcate, lipsa resurselor financiare face, practic, imposibilă îmbunătăţirea condiţiilor oferite comercianţilor din Piaţa Agroalimentară.

„Sistemul de ventilaţie funcţionează, însă el doar recirculă aerul de afară. Bani pentru achiziţionarea unui aparat de aer condiţionat nu sunt. Ar costa peste 500.000 de lei. Le-am deschis uşile şi geamurile, dar altceva nu mai putem face pentru ei“, spune Ştefan Costea, şeful Serviciului de Activităţi Autofinanţate din cadrul Primăriei Slobozia. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite