Slobozia: Comercianţii din Bazar ameninţă că-şi strâng tarabele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarabagiii sunt revoltaţi de faptul că autorităţile locale refuză să micşoreze taxele de închiriere a standurilor din bazarul municipal. Deşi au trimis numeroase petiţii prin care au cerut diminuarea taxelor, comercianţii nu au primit vreun răspuns din partea autorităţilor locale. Cei mai mulţi dintre ei se gândesc să închidă standurile şi să îşi caute de muncă în altă parte.

În 2010, pentru o perioadă de şase luni, autorităţile locale au luat hotărârea de a micşora taxele aplicate pentru tarabele din Bazarul din Slobozia. Astfel, din iunie şi până în decembrie, comercianţii au plătit cu 10% mai puţin pentru standurile pe care îşi expuneau mărfurile. Odată cu expirarea termenului, reprezentanţii Primăriei Slobozia au decis să revină la vechile tarife, vânzătorii fiind nevoiţi să plătească acum 460 de lei, în loc de 414 lei cât achitau în momentul în care dările au fost micşorate. Supăraţi, comercianţii au înaintat numeroase petiţii, prin care au cerut ca valoarea taxelor să rămână neschimbată.

„Vrem să închidem!“

Împovăraţi de greutăţi, comercianţii se gândesc să tragă obloanele peste tarabe şi să renunţe la afaceri. Monica Muneanu (53 de ani) vinde haine în Bazar de peste 11 ani. A crezut că anul acesta, măcar de Paşte, cumpărătorii vor veni să cumpere câteva ceva din articolele de îmbrăcăminte pe care le are expuse. Deşi vinde hainele cu aceleaşi preţuri ca şi anul trecut, bluzele, pantalonii sau cămăşile de la standul său nu le-au făcut cu ochiul clienţilor. „Dacă nu mai scad din taxe, suntem puşi în situaţia de a închide standurile. Fără încasări, este foarte greu să le mai ţinem deschise“, spune femeia.

Autorităţile locale susţin, însă, că taxele vor rămâne neschimbate. „Dacă vom lăsa taxele diminuate, nu vom mai putea să plătim energia electrică, încălzirea, climatizarea şi serviciile de salubrizare din Bazar. Tocmai de aceea, nu putem să facem acest lucru“, a declarat Ştefan Costea, şeful Serviciului Public Activităţi Autofinanţate, din cadrul Primăriei Slobozia.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite