Cod galben de inundaţii în judeţul Ialomiţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dunărea ar putea ieşi din matcă în zona Feteşti. Cele mai afectate localităţi sunt Giurgeni, Făcăieni şi Vlădeni. Din cauza precipitaţiilor abundente, în bazinul Dunării apele fluviului au depăşit cotele de atenţie.

Pentru judeţul Ialomiţa a fost emisă o avertizare de cod galben în zona Feteşti. „În momentul de faţă, în zonele cu potenţial de risc, au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie cu 14 centimetri“, a declarat Mariana Negroiu, director coordonator al Sistemului de Gospodărire al Apelor Ialomiţa.
 
Autorităţile în alertă
Autoritălile locale şi judeţene sunt pregătite să ţină piept furiei apelor. „La nivelul Prefecturii Ialomiţa a fost instituit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, care va aplica toate măsurile care se impun în astfel de situaţii“, a declarat Gigi Petre, subprefectul judeţului Ialomiţa.

În acest moment întreaga zonă se află sub pază. În cazul în care digurile vor ceda, ele vor fi întărite cu saci cu nisip.
Avertizarea de cod galben a fost emisă de către Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor în această dimineaţă. Ea se va menţine până miercuri 9 iunie la ora 16:00.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite