Slobozia: Clujul are firmă de pază, la noi de ce nu se poate?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În acest moment, mai multe școli din Slobozia sunt lipsite de pază
În acest moment, mai multe școli din Slobozia sunt lipsite de pază

După desfiinţarea Poliţiei comunitare, consilierii locali insistă pentru înfiinţarea unei societăţi de pază patronate de primărie. În urma desfiinţării poliţiei comunitare, 160 de persoane din Slobozia şi-au pierdut locurile de muncă.

Primăria vrea să înfiinţeze o societate de pază pentru a asigura  un loc de muncă acestor angajaţi şi pentru a asigura paza instituţiilor din oraş.  Pentru susţinerea proiectului, aduce ca exemplu firma privată de pază din Cluj, patronată de Consiliul Judeţean, care a obţinut de la Poliţie un aviz favorabil.

O decizie controversată
Ideea unei firme private de pază care să aibă ca acţionar majoritar primăria nu este
nouă. Ea a apărut în mintea autorităţilor locale încă din vară şi venea ca un colac de salvare pentru agenţii de pază de la Poliţia Comunitară. Pentru ca reducerile dictate de Guvern să nu lovească şi cei 140 de paznici care oricum se autofinanţau, consilierii municipali au decis înfiinţarea firmei Paza şi Servicii Comunitare SRL. Ideea nu s-a putut concretiza pentru că proiectul a primit un aviz nefavorabil din partea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ).

Avocatul Gabriela Petre, consilier local din partea PDL, crede că Poliţia a comis o eroare. „În motivaţia avizului nefavorabil IPJ ne spune că primarul, ca reprezentant al unităţii administrativ - teritoriale, nu poate face parte şi din consiliul de  administrare al viitoarei firme. Ei au înţeles greşit, pentru că noi l-am delegat pe primar doar să semneze actele de înfiinţare la Registrul Comerţului şi atât. Societatea va fi condusă de consilierii locali, nu de primar“, explică Gabriela Petre confuzia de termeni.

La începutul lunii octombrie, mai bine de 160 de poliţişti comunitari au fost concediaţi. Chiar dacă o parte din ei au fost angajaţi de firmele private de pază careau preluat şi obiectivele, marea majoritate a oamenilor au rămas în şomaj.
Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite