Slobozia: Circulaţie blocată pe drumurile judeţene din Ialomiţa / UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi ninsoarea s-a oprit de mai bine de 12 ore, pe drumurile judeţene încă mai sunt probleme: segmente de drum blocate sau circulaţie pe un singur sens.

UPDATE: ora 17.35 - „În momentul de faţă pe DN21 există zăpadă framântată între km 61 - 69, iar pe DN2A de la Ţăndărei spre Giurgeni este ceaţă, iar vizibiltatea este redusă sub 60 de metri“, spune Mitel Grecu, şeful Secţiei de drumuri naţionale Slobozia.

UPDATE: ora 15.15 - „Ruta Colelia - Grindu presupune eforturi mari. Utilajele sunt acolo, lucrările de deszăpezire au început deja, dar cu siguranţă ne va prinde noaptea acolo“, spune Atena Tivadaru, reprezentant al companiei de Drumuri Judeţene.

UPDATE: ora 12.30 - Pentru reducerea numărului de accidente, Poliţia Rutieră organizează filtre pe drumurile pe care se circulă greu, pentru depistarea şi sancţionarea şoferilor care nu au autovehiculele echipate corepunzător pentru a circula în astfel de condiţii. Conform prevederilor legale, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a avea montate pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

UPDATE: ora 12.07 - „La ora actuală, mai avem un singur sector de drum judeţean blocat, pe ruta Colelia - Grindu. Celelalte două sectoare au fost deblocate“, susţine Florin Stănescu, directorul tehnic al companiei de drumuri.

UPDATE: ora 11.50 - O singură unitate de învăţământ din judeţ a fost închisă astăzi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Astfel, elevii care urmează cursurile şcolii din localitatea Traian au rămas astăzi acasă. În celelalte unităţi de învăţământ din judeţ, cursurile se desfăşoară, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar, în conformitate cu programa şcolară.

UPDATE: ora 11.15 - Pe Autostrada Soarelui, carosabilul este umed, în vreme ce pe DN 3B, în zona Feteşti, şoselele sunt acoperite de un strat de doi centimetri de zăpadă. La Slobozia, pe DN2A, între kilometrii 87-127, carosabilul este parţial umed şi acoperit cu un strat de doi centimetri de zăpadă frământată; între kilometrii 16-87, stratul de zăpadă este de trei centimetri; pe DN21, între kilometrii 86-105, carosabilul este parţial umed şi acoperit de zăpadă frământată, depusă într-un strat de doi centimetri; între kilometrii 57-80, şoselele sunt acoperite parţial de zăpadă frământată sau bătătorită, depusă pe un strat de trei centimetri; la kilometrul 67, carosabilul este acoperit de un strat de zăpadă de şapte centimetri; pe DN3B, şoselele sunt parţial umede, iar pe DN 2C şi DN 21A stratul de zăpadă depăşeşte patru centimetri.

UPDATE: ora 10.50 - Din cauza zăpezii abundente, mai multe curse de pasageri ale autogării din Slobozia au fost anulate. Reprezentanţii Autogării anunţă că se circulă destul de greu şi că sunt autobuze care au rămas la peron din cauza drumurilor blocate. „Au rămas la peron autobuzele care mergeau prin Colelia – Grindu şi cel de Valea Ciorii, pentru că este blocat la Bucşa“, spune dispecerul autogării Slobozia. Compania de Drumuri Judeţene, Drumuri şi Poduri SA, aflată în subordinea directă a Consiliului Judeţean Ialomiţa, nu poate estima timpul în care vor fi deszăpeziţi cei peste 300 de kilometri de drumuri judeţene.

UPDATE: ora 10.20 - Bolnavii dializaţi au probleme din cauza nămeţilor. Două persoane din Grindu nu au putut ajunge la timp la Centrul de Dializă din cauza drumurilor acoperite de nămeţi. „Am avut, într-adevăr, doi bolnavi din Grindu la care nu am putut ajunge. După câteva discuţii cu primăria din localitate, am stabilit să îi scoată dumnealor la Manasia, ca să îi putem prelua noi de acolo şi aduce la centru“, a declarat dr. Marcela Pravăţ, coordonatorul Centrului de Dializă din Slobozia. Medicul mai spune că ar putea fi probleme cu transportul bolnavilor dializaţi şi mâine, pe traseul Ciochina – Orezu – Raşi.

Circulaţia între localităţile Axintele – Horia este blocată şi la această oră, iar drumarii acţionează cu o freză şi un autogreder pentru deszăpezire. Drum închis este şi între Bucşa şi Dumitreşti, la fel şi între Colelia – Grindu. „Precizăm că la Colelia se poate ajunge de la Căzăneşti, iar la Grindu - prin Urziceni – Manasia. La această oră, acţionăm cu mai multe utilaje pentru a împrăştia material antiderapant şi pentru a lărgi benzile de circulaţie“, spune Atena Tivadaru, reprezentant al companiei de Drumuri Judeţene.

Vom reveni cu detalii!

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite