Slobozia: Ciprian Sofineti – Vede lumea prin obiectivul aparatului foto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Sofineti este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din Slobozia. A luat contact cu arta fotografică în urmă cu 10 ani, iar în prezent deţine propriul laborator foto

Pasiunea lui Ciprian pentru fotografie s-a declanşat în anii ‘90, însă nu a dat curs chemării timp de câţiva ani. În 2001, şi-a achiziţionat primul „aparat serios“, un Yashica. Folosea filme color, pe care le developa şi le scana digital. Tot atunci, şi-a cumparat şi primul computer, cu ajutorul căruia a descoperit internetul.
„Cam prin 2001, se înfiinţase cel mai popular website de fotografie liberă din ţară. L-am vizitat timp de trei ani. Îmi plăcea să privesc, spunându-mi că între timp voi ajunge să fac la rândul meu poze valoroase“, povesteşte Ciprian.

Monocromia Sloboziei
Ciprian adoră să colectioneze fotografii şi vederi cu scene din Slobozia încă de la începuturile municipiului. De câtiva ani, şi-a amenajat o cameră obscură, unde, cu ajutorul unui aparat de mărit clasic, scoate print-uri monocromatice clasice.

„Am câteva duzini cu fotografii din Slobozia şi Amara. Însă un lucru absolut special este când descopar întamplător câte un cadru cazual în care se întrevede, în planul secundar din spate, ceva din Slobozia de altădată. Legătura mea cu oraşul este extrem de puternică, o evoc tot timpul în poze, uneori repetitiv, din dorinţa de a-i surprinde transformările“, spune Ciprian, evident emoţionat.

Pasiunea, transformată în afacere

În 2006, după patru ani în care a fost plecat în Marea Britanie, Ciprian s-a întors în ţară cu o sumă de bani pe care dorea să o investească. Împreună cu un bun prieten, a înfiinţat un centru fotografic în zona fostei Case a Armatei din Slobozia, în ideea că îşi vor consolida poziţia pe piaţa din oraş prin calitate exceptională şi preţuri decente.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite