Slobozia: Cinematograful Galax intră, în sfârşit, în reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iarna aceasta cinematograful îi va găzdui pe pensionari
Iarna aceasta cinematograful îi va găzdui pe pensionari

Lucrările de modernizarea a fostului cinematograf vor demara luna aceasta, autorităţile alocând deja 50.000 de lei în acest sens.

Fostul „23 August“, redenumit după Revoluţie „Galax“ a găzduit în ultimii ani diverse expoziţii şi târguri. Din păcate, în ultima vreme clădirea a intrat într-o stare avansată de degradare. Cea mai arzătoare problemă o reprezintă acoperişul, care nu mai poate ţine în frâu ploaia şi ninsorile. Din cauza infiltraţiilor, o parte a tavanului s-a prăbuşit în primăvara acestui an.

„La fiecare ploaie, apa se infiltrează în pereţi. Nu mai există o altă soluţie decât izolarea întregului acoperiş“, spune Tică Petrescu, proiecţionistul de la „Galax“. „Din cauza zăpezii topite, o bucată din tavan s-a prăbuşit chiar în hol. Reparaţiile acestea vor salva clădirea“, spune şi Sanda Mihai, casieriţa cinematografului.

Proiectul de reabilitare va fi demarat
Primii paşi vor fi făcuţi luna aceasta, când mai multe echipe de muncitori vor demara lucrările la hidroizolaţia clădirii. Pentru a reduce cheltuielile, autorităţile se vor folosi de forţa de muncă de la Direcţia de Administrare a Domeniului Public şi vor apela la o firmă specializată doar pentru supraveghere.

„Cartonul pentru hidroizolaţie ne costă în jur de 12.000 lei, iar lucrările le vom face în regim propriu“, spune Ionel Constantin. Odată cu hidroizolaţia, se va monta şi o centrală termică, aceasta urmând să încălzească holul cinematografului pentru că acesta urmează să găzduiască şi în această iarnă pensionarii, care, odată cu scăderea temperaturilor, vor fi nevoiţi să renunţe la parcurile din oraş.

„Clubul pensionarilor nu va fi gata anul acesta, aşa că vom amenaja din nou holul cinematografului pentru aceştia“, explică reprezentantul Primăriei.
Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite