Slobozia: Cine va fi la datorie de Crăciun şi Revelion?!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii vor petrece sărbătorile la locul de muncă foto: M.S.
Medicii vor petrece sărbătorile la locul de muncă foto: M.S.

Ca în fiecare an, medicii şi poliţiştii îşi vor petrece sărbătorile de iarnă la locul de muncă. Transporturile şi comerţul intră în stand-by de Crăciun şi Revelion

De sărbători, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, se va lucra la foc continuu. În aceeaşi situaţie, se află şi oamenii legii. De zile libere, se vor putea bucura doar angajaţii din comerţ şi transport public.

Program încărcat pentru medici

Având experienţa anilor trecuţi, doctorii se aşteaptă ca numărul solicitărilor să crească în această perioadă. Astfel, medicii se aşteptă să fie asaltaţi de pacienţi care fie se înfruptă cu lăcomie din bucate şi băuturi, fie suferă diverse răni din cauza petardelor şi a artificiilor. „Anul trecut, la Unitatea de Primire a Urgenţelor s-au prezentat peste 200 de oameni. Cei mai mulţi sufereau de indigestie şi toxiinfecţii alimentare“, susţine Nina Precup Vâlcea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia. Atât în ziua de Crăciun, cât şi la cumpăna dintre ani, şapte medici specialişti vor asigura permanent liniile de gardă pentru secţiile de Chirurgie, Pediatrie, Neonatologie, Terapie Intensivă şi Toxicologie, Ginecologie, dar şi UPU.

Farmaciile, închise de Crăciun

Farmaciile din oraş vor fi închise în ziua de Crăciun. „În 24 decembrie, va fi program normal la toate farmaciile. Pe 25, este închis, iar pe 26 lucrează doar farmaciile din centru“, spune Viorica Mândruţ, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Ialomiţa. Pentru cei care vor avea nevoie de un medicament în a doua zi de Crăciun, farmaciile din centrul oraşului vor fi deschise până în jurul orei 21:00.

Poliţiştii, la datorie

La fel ca şi medicii, poliţiştii vor fi la datorie atât de Crăciun, cât şi de Revelion. Efectivele sportite de poliţişti vor supraveghea, cu precădere, zonele aglomerate şi locurile de comercializare a produselor specifice sărbătorilor de iarnă, precum târgurile, oboarele şi pieţele. De asemenea, poliţiştii Serviciului Rutier vor supraveghea traficul pe cele mai importante artere de circulaţie care tranzitează judeţul Ialomiţa. „Efective sporite de poliţişti vor acţiona pe toată perioada sărbătorilor de iarnă pentru asigurarea unui climat corespunzător“, susţine Iulia Fecioru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa.

Magazinele, program prelungit

Cine nu şi-a făcut cumpărăturile din timp şi constată că mai trebuie adăugat câte ceva pentru masa festivă de sărbători trebuie să ştie că supermarketurile din oraş fucţionează după un program special. În ajunul Crăciunului şi pe data de 31 decembrie, acestea vor fi deschise de dimineaţă şi până aproape de ora 22:00. În schimb, în prima zi de Crăciun şi în prima zi a anului viitor, magazinele şi supermarketurile din oraş vor fi închise. Excepţie vor face, desigur, cele şapte magazine cu regim non-stop din oraş.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite