Slobozia: Cimitirul de cai de la Fierbinți / IMAGINI ŞOCANTE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scheletele cailor împânzesc câmpul de la Fierbinţi
Scheletele cailor împânzesc câmpul de la Fierbinţi

În grajdurile fostului CAP al comunei Fierbinți, zeci de cai sunt lăsați să moară de foame. Câmpul din jur este împânzit de scheletele cabalinelor.

Cei 33 de cai de la Fierbinți sunt într-o stare fizică deplorabilă, fiind hrăniți, în ultimele luni, cu sticks-uri și covrigei expirați. Poliția Animalelor a făcut o plângere la Judecătoria Urziceni, pentru decăderea din drepturi a proprietarului cabalinelor, iar animalele să fie preluate de Primăria Fierbinți.



Povestea cailor de la Fierbinți începe unde în primăvara lui 2009, când Dorin Cristian Drăgoi închiriază grajdurile fostului CAP din comună, pentru a le popula cu cabaline și bovine de rasă. Totul a decurs normal timp de un an, animalele erau îngrijite, hrănite și exista chiar un personal angajat care se ocupa de ele. La începutul acestui an, bovinele au fost vândute în totalitate, grajdurile fiind populate doar cu cai. În urmă cu câteva luni, proprietarul nu a mai dat niciun semn de viață, nu și-a mai plătit angajații, iar hrana animalelor a fost sistată. În aceste condiții, caii au început să moară pe capete, de foame și sete.

Cai Fierbinţi, foto 1



Lăsați să moară de foame

Proprietarul acestor cabaline, Dorin Cristian Drăgoi, nu este de găsit, iar în urmă cu trei zile și ultimii doi îngrijitori au plecat, fiindcă nu au mai fost plătiți de luni bune. „Situația este de neimaginat. Când am fost anunțat de oamenii din sat că acele animale mor de foame, m-am dus la fața locului și am rămas înmărmurit. Am sunat de urgență la DSV, la Poliția Animalelor și la Prefectură pentru a semnaliza acest caz. Vreau să vă spun că pe acest individ, Dorin Drăgoi, nu l-am văzut la față nicio clipă, contractul de închiriere l-a semnat un subaltern de-al lui, care nici el nu a mai trecut pe acolo. Ambii nu pot fi găsiți nicăieri, iar firma lor este una fantomă“, declară Iusei Iuksel, primarul orșului Fierbinți.

Cai Fierbinţi, foto 2



Peisajul de la grajdurile din Fierbinți este cutremurător. În afara grajdurilor zac aruncate zeci de schelete de cai, din care corbii și câinii s-au îndestulat, în timp ce în grajduri, caii, numai piele și os, abia se mai pot mișca din cauza inaniției și a deshidratării. Sunt atât de bolnavi și speriați, încât prezența omului îi face să se înghesuie în cel mai întunecat colț din grajd.

Cai Fierbinţi, foto 3



„Marți, 9 noiembrie, ultimii doi îngrijitori au plecat și ei pentru că nu mai fuseseră plătiți de luni bune. Mi-a fost așa milă de bietele animale, încât am luat doi oameni de la 416 să mă ajute și le-am adus nutreț de la mine de la fermă. I-am lăsat pe oameni să se ocupe de ei, zilnic, până se va rezolva ceva cu viața lor“, declară primarul Iusein Iuksel.

Cai Fierbinţi, foto 4



Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Cai Fierbinţi, foto 5
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite