Slobozia: Chirurgii au operat pe întuneric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sistemul de iluminat, din sala de operații, a fost afectat de fluctuațiile de tensiune
Sistemul de iluminat, din sala de operații, a fost afectat de fluctuațiile de tensiune

Pana de curent de ieri i-a determinat pe chirurgii Spitalului Judeţean de Urgenţe să opereze pe întuneric, pentru a nu pune în pericol vieţile pacienţilor.

Pana de curent din prima zi de iarnă a dat peste cap activitatea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Chirurgiii au fost astfel nevoiţi să opereze pe întuneric cazurile urgente.
 
Beznă în sala de operaţie

Ora 11.00, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Chirurgul Vasile Oalru se pregăteşte să intre în sala de operaţie. O pacientă care venise la spital acuzând dureri abdominale groaznice are nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

După ce o consultă, medicul îi pune imediat diagnosticul. Suferă de apendicită şi trebuie operată cât mai repede, altfel starea ei de sănătate poate să se înrăutăţească.

Pregăteşte echipa cu care intră în blocul operator şi începe procedura chirurghicală. La câteva zeci de secunde de la începerea intervenţiei chirurgicale, toate luminile din sala de operaţie se sting. „Abia reuşisem să deschidem pacienta şi imediat s-au stins toate luminile. Am rămas înmărmuriţi, nu ştiam ce să facem“, rememorează chirurgul Vasile Olaru.

„Nu vedeam ce trebuie să facem“

Secundele trec cu repeziciune, iar aparatele refuză să reintre în funcţiune. Pacienta, Mariana Burciu (30 ani), este întinsă pe masa de operaţie, iar viaţa ei depinde de toată aparatura medicală la care este conectată. Cadrele medicale sunt nevoite să aştepte preţ de câteva minute, până când generatorul spitalului este repus în funcţiune. În momentul în care încearcă să continue intervenţia, lampa chirurgicală cedează, la rândul ei.

Pana de curent a ars una dintre siguranţele aparatului. Una dintre asistente apelează imediat la lampa mobilă. „Practic, eram cu pacienta în operaţie şi nu vedeam ce trebuie să îi facem. Am rugat-o pe una una dintre fete să pună în funcţiune lampa mobilă. Doar aşa ne-am putut duce până la capăt operaţia“, povesteşte chirurgul Vasile Olaru.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite