Slobozia: Chiriaşii din blocurile ANL Ţăndărei au rămas fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un consilier local din Ţăndărei, chiriaş în blocul ANL din oraş, nu şi-a plătit facurile la căldură de trei luni. Din cauza lui şi a altor 14 datornici, primăria a oprit acum apa caldă în tot blocul. Măsura îi afectează pe cei care au avut bunăvoinţa să îşi achite facturile. Lăsaţi fără apă caldă, oamenii sunt nevoiţi să facă duşuri reci.

Chiriaşii blocului ANL din Ţăndărei s-au mutat în cele 40 de apartamente şi garsoniere ale imobilului în luna februarie. Ei au fost selectaţi din cele 150 de persoane care şi-au depus cererile. Deşi nu au trecut decât cinci luni de la recepţia imobilului, locatarii au reuşit să acumuleze datorii la plata agentului termic în valoare de 4.000 de lei. 

Pe listele datornicilor se află chiar şi reprezentanţi ai autorităţilor  locale. Este vorba despre consilierul PSD Cornel Stroe. În momentul în care apartamentele şi garsonierele au fost date în folosinţă, el a primit un apartament cu două camere. Numai că el nu şi-a mai achitat şi facturile pentru agentul termic.

Aşa se face că restanţele sale au ajuns la valoarea 700 de lei. Arătat cu degetul de către ceilaţi locatari, omul a reuşit să plătească o parte din aceşti bani, însă mai are de achitat. „Recunosc că am datorii. Mai am însă 220 de lei şi scap“, a mărturisit consilierul local.

Interesant este motivul pentru care Conrel Stroe  a ajuns pe lista restanţierilor. El spune că a făcut economii pentru nuntă.

Peste trei săptămâni urmează să îşi ducă iubita în faţa altarului. În speranţa că banii daţi de meseni în vor ajuta să scape de datorii, consilierul a decis să mai amâne puţin până când va plăti facutrile primite. „O să mă căsătoresc peste trei săptămâni şi am zis să mai pun şi eu câţiva bani deoparte. Acesta e motivul pentru care nu am plătit “, adaugă Cornel Stroe.

Mai mult decât atât, pe scara unde consilierul locuieşte circula zvonul că acesta ca nu şi-ar petrece tot timpul în noua lui casă. Acesta vine la apartamentul închiriat mai mult în vizită. El motivează că nu a reuşit să îl mobileze şi tocmai de aceea trece mai rar pe la blocul ANL.

„Nu am avut bani ca să îl mobiliez aşa cum am vrut eu tocmai de aceea nu m-am mutat definitiv acolo. Mai vin din când în când dar nu stau acolo“, mai adaugă consilierul Cornel Stroe.

Mai sunt şi alţi datornici

Daniel (30 ani) şi Mariana Lăcătuşu (28 ani) au acumulat la rândul lor restanţe. Oamenii nu au plătit din lipsă de timp şi bani. „Nu m-am gândit că trebuie să plătesc la timp datoria asta. Am zis că ne mai păsuieşte până la toamnă. Acum, să vedem de unde o să fac rost de bani“, spune Daniel Lăcătuşu.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite