Slobozia: Cercetat pentru evaziune fiscală de peste 6 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii cercetează un bărbat în vârstă de 42 ani pentru evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul adus bugetului de stat depăşeşte suma de 6,1 milioane de lei.

Ofiţerii de investigare a fraudelor au început, săptămâna aceasta, urmărirea penală faţă de un bărbat în vârstă de 42 ani, din municipiul Slobozia, care, în calitate de administrator a două societăţi comerciale din oraş, a utilizat şi înregistrat în evidenţa contabilă documente fiscale emise pentru tranzacţii fictive cu o societate din comuna Cobadin, judeţul Constanţa.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că societatea din judeţul Constanţa a fost înfiinţată cu scopul de a crea aparenţa de legalitate pentru tranzacţiile comerciale derulate cu cele două societăţi comerciale din Slobozia. Administratorul celor două societăţi comerciale de pe raza municipiului Slobozia a utilizat şi înregistrat în evidenţa contabilă peste 90 de facturi fiscale completate cu date fictive emise de firma din judeţul Constanţa, pentru vânzarea unor însemnate cantităţi de produse agricole, ele reflectând operaţiuni economice nereale.

Astfel, a fost adus un prejudiciu bugetului de stat de peste 6,1 milioane de lei. Având în vedere că valoarea prejudiciului depăşeşte un milion de euro, cauza a fost declinată în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite