Slobozia: Cei peste 100 de nevoiaşi care s-au adăpostit în locuinţele sociale date de primărie riscă să ajungă pe drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai multe restanţe sunt acumulate la utilităţi. Din această cauză, foarte multe locuinţe au fost deconectate de la reţeaua de energie electrică. Oamenii sunt conștienți că au datorii, însă spun că sunt prea săraci ca să îşi achite restanţele.

Ameninţaţi cu evacuarea

Singurul imobil care îi adăposteşte pe săracii orașului este clădirea în care a funcţionat Şcoala numărul 13, unde, până cum câțiva ani, învăţau elevii cu nevoi speciale din oraş. În urmă cu cinci ani, sediul  unităţii de învăţământ a intrat în administrarea autorităţilor locale, iar fostele săli de clasă au fost transformate în locuinţe sociale. În prezent, peste 100 de nevoiaşi stau aici.

De aproximativ şase luni, oamenii au rămas în urmă cu plata chiriei şi a utilităţilor. Valoarea restanţelor pe care nevoiaşii le-au acumulat, în tot acest timp, este de peste 10.000 de lei. Din cauza datoriilor, oamenii sunt ameninţaţi cu evacuarea din respectivele spaţii. „În cazul în care nu îşi vor plăti datoriile la timp, urmează să începem procedurile de evacuare. Oamenii trebuie să facă ceva pentru a putea scăpa de acele datorii“, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Serviciului Public de Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Municipiului Slobozia.

Mai mult decât atât, autorităţile locale au început să îi cheme în faţa instanţei pe chiraşii rău-platnici. „Până în momentul de faţă, am intentat doar un singur proces unuia dintre chiriaşii care stau la Şcoala numărul 13. Evident că intenţionăm să continuăm acţiunile în instanţă, dacă locatarii pe care îi avem în respectivele spaţii nu se gândesc să vină să îşi plătească restanţele“, mai adaugă Luminiţa Munteanu.

Stau în mizerie

Replica nevoiaşilor care stau în locuinţele sociale nu a întârziat să apară. Oamenii se apără invocând sărăcia lucie în care au ajuns să trăiască. Antoaneta Breban (36 de ani) a fost deconectată de la reţeaua de electricitate a imobilului. Nu şi-a mai plătit facturile de aproximativ un an, de când a fost operată de cancer la sân. Are de achitat o restanţă de aproximativ 1.300 de lei. Singurul său venit este un ajutor social, în valoare de 130 de lei pe lună. Mai bine de jumătate din aceşti bani se duc pe medicamente, iar cu cei îi mai rămâne trebuie să cumpere de mâncare pentru cei patru copii ai săi.

„Eu am lumină în casă de la lumânare. Mi-a tăiat lumina pentru că nu am mai plătit-o, dar de unde să scot banii, dacă nu îi am? Sunt zile în care nici copiii nu îi las să meargă la şcoala pentru că nu am cu ce să le cumpăr caiete şi pixuri. E greu, e tare greu“, spune femeia.

Citiți mai multe în „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite