Slobozia: Cei mai frumoşi câini din estul Europei au defilat la Hermes / FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest weekend, parcul de vacanţă Hermes a fost locul de întâlnire a sute de oameni de vârste şi naţionalităţi diferite, însă cu o pasiune comună pentru câini. Peste 600 de patrupede au participat, pe 2 şi 3 aprilie, la cea de-a VI-a ediţie a Concursului Internaţional de Frumuseţe Canină de la Slobozia. La startul concursului, s-au aliniat 643 de câini din România şi din ţări precum Franța, Rusia, Ucraina, Grecia,

Pieptănate, aranjate și parfumate, patrupedele au încercat să impresioneze juriul cu aspectul lor fizic, astfel încât să se apropie cât mai mult de idealul de frumusețe specific fiecărei rase. Cei patru arbitri internaţionali ai concursului au avut o misiune grea, pentru că majoritatea participanţilor aveau la activ un palmares greu de egalat.



„Concursul s-a bucurat de o prezenţă numeroasă, în ciuda frigului care ne-a dat bătăi de cap. Dacă ar fi să facem un top al concursurilor de acest fel din ţară, Slobozia sigur ar intra în top 10“, a declarat arbitrul internaţional Petru Muntean.

image



Pasiune pentru câini

Din cei peste 600 de câini, mai bine de 20% au venit din afara graniţelor ţării. „În prima zi de concurs, am avut 343 de câini, iar duminică au fost 300. Mai bine de 120 de câini sunt veniţi din ţări ca Grecia, Cehia sau Bulgaria“, spune Cristian Stavarache, președintele Asociației Chinologice Ialomița. „Am venit împreună cu Ati, ciobănescul meu unguresc, care anul trecut a fost campionul României la seniori, iar acum doi ani, la juniori. Pentru a ajunge aici, este nevoie de multă răbdare şi de mult sport“, spune Constantin Monea (51 de ani), din Bucureşti.

image



Şi Chaitan Legend Chow Flash Star, un Chow Chow de 5 luni, a câştigat titlul de cel mai frumos din rasă şi de „foarte promiţător“. Ioana Popa (28 de ani) din Bucureşti, stăpâna lui, este foarte mândră de realizările puiului său. Şi Dan Arsene, din Bucureşti, a venit tot cu un Chow Chow, care a câştigat premiul de „foarte promiţător“. El spune că mai are acasă încă şapte căţei.

image



De cele mai multe ori, persoanele care vin la astfel de competiţii nu au un singur câine. Aşa este şi Doru Mălureanu (44 de ani), din Brăila, care, pe lângă ciobănescul caucazian cu care s-a prezentat la concurs, mai are alţi 15 câini din aceeaşi rasă.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

image
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite