Slobozia: Cătălin Popa promovează mediul înconjurător

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin este un ecologist convins foto: Mădălin Sofronie
Cătălin este un ecologist convins foto: Mădălin Sofronie

Într-o lume aflată într-o permanentă distrugere a mediului înconjurător, el îşi doreşte să îi facă pe oameni să iubească natura cât mai mult posibil.

Dragostea pentru natură a lui Cătălin a început în momentul în care adolescentul a mers pentru prima dată la Cercul de Agrobiologie al Cublului Elevilor din oraş. Pe vremea aceea, avea doar 10 ani, dar era foarte atent la cursurile care vorbeau despre cum trebuie protejat mediul înconjurător. „Lecţiile de agro-biologie erau foarte frumoase. Învăţam despre plante şi despre cum trebuie ele protejate pentru a nu avea de suferit. Am mers timp de doi ani fără întrerupere“, spune adolescentul.

Materia preferată, biologia

Ce materie preferată ar putea avea un ecologist, dacă nu biologia? Acest lucru este demonstrat şi de notele pe care le are în catalog. Când vine vorba despre biologie, reuşeşte, de fiecare dată, să primească nota maximă. Spune că profesoara de biologie, Ana Bădică, a fost cea care l-a deteminat să aprecieze din ce în ce mai mult această disciplină. „Felul în care ne predă şi faptul că este mereu corectă în momentul în care vine vorba de calificativele pe care ni le acordă m-a făcut să îndrăgesc biologia. Totodată, este o materie simplă şi pe înţelesul tuturor“, recunoaşte liceanul.

Atât în clasa a IX-a, cât şi în clasa a X-a, a reuşit să ajungă la faza naţională a olimpiadei de biologie. Concurenţa a fost acerbă, iar subiectele, pe măsură. Cu toate acestea, Cătălin a reuşit să se întoarcă acasă cu menţiune. „La naţională, a fost foarte greu, din cauza subiectelor care nu au fost foarte accesibile. Cele mai dificile au fost problemele de genetică, dar, totuşi, am reuşit să obţin şi eu un loc cât de cât bun“, spune elevul.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite