Slobozia: Cătălin Caloianu copilăreşte pe pista de karturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cătă“, aşa cum îl alintă rudele şi prietenii, conduce karturi de cinci ani şi a ridicat pasiunea la nivel de performanţă, câştigând numeroase concursuri.

Cătălin este pasionat de automobile de la vârsta de şase ani. Doi ani mai târziu, s-a înscris la clubul de karting de la Palatul Copiilor. De-a lungul anilor, a participat la zeci de concursuri şi de fiecare dată a prins un loc pe podium. Adoră să piloteze mai ales în linie dreaptă. „Îmi place viteza şi de aceea prefer probele de viteză. La îndemânare, trebuie să trecem printre jaloane şi nu ai cum să faci această probă cu o viteză foarte mare“, explică micul pilot.

Pasionat de sport

În timpul liber, şi, mai ales, în vacanţe nu stă prea mult în casă. Îi place foarte mult sportul şi nu se dă în lături de la provocări. Face atletism, lupte şi fotbal. Iar astea pe lângă karting. „Am învăţat încă de la grădiniţă că mişcarea este benefică organismului şi de atunci am încercat în permanenţă să capăt deprinderi sportive, care să mă menţină în formă şi care să mă ajute în viaţă“, spune Cătălin.

După cum era de intuit, cel mai mult timp îl acordă kartingului, pentru care îşi rezervă nenumărate ore pe săptămână. „Merg la stadion săptămânal pentru a mă pregăti, însă este foarte greu să ne descurcăm cu cele trei karturi de la club. Suntem mulţi copii înscrişi, iar profesorul ne face un program fiecăruia dintre noi“, spune resemnat Cătălin.

Lipsa unui kart performant nu l-a împiedicat pe micul pilot să participe la competiţiile de gen. „Deşi sunt situaţii în care rămânem acasă, pentru că nu avem kart, noi ne pregătim continuu, în speranţa că se va dota şi clubul nostru cu nişte karturi performante“, spune Cătălin.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite