Slobozia: Căsuţe de lemn pentru comercianţii ambulanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale doresc să închirieze căsuţele de lemn din centrul oraşului, folosite la Târgul de Iarnă, comercianţilor ambulanţi

Pentru o zi, vânzătorii de la tarabe pot închiria căsuţele cu 30 de lei. De asemenea, ele vor fi puse la dispoziţia vânzătorilor de flori şi mărţişoare, odată cu apropierea zilei de 1 martie.

Cele zece căsuţe din lemn pe care Primăria Slobozia le-a cumpărat, în irnă, pentru a amenaja în centrul oraşului Târgul de Iarnă îşi vor redeschide uşile. De data aceasta, autorităţile locale intenţionează să le închirieze comercianţilor ambulanţi care îşi vând marfa pe tarabe stradale. Doritorii trebuie să achite o taxă de închiriere în valoare de 30 de lei pe zi, iar, apoi, pot profita la maximum de confortul oferit de căsuţe. „Ne-am gândit să le dăm, totuşi, o utilitate şi să îi ajutăm pe comercianţii care vor să îşi expună marfa într-un loc mai inedit, dacă am putea spune aşa, decât la colţ de stradă“, explică Valentin Băcanu,  unul dintre cei doi viceprimari ai oraşului.

Mărţişoare şi flori

Cu toate că în acest moment uşile căsuţelor din centrul oraşului sunt ferecate, ele vor fi deschise la începutul lunii martie pentru florari şi vânzătorii de mărţişoare. Mai mult, autorităţile locale intenţionează să mute imobilele din lemn în zona parcului Ialomiţa, locul în care cei mai mulţi comercianţi ambulanţi preferă să îşi întindă tarabele. Ele vor fi aşezate deoparte şi de alta a străzii, astfel încât cumpărătorii să poate profita de ofertele comercianţilor.  „De pe 1 martie şi până pe data de 8, căsuţele vor fi mutate în zona Ialomiţa. Vrem să facem un mic târg cu ocazia începutului de primăvară. Să sperăm că va fi frumos“, adaugă viceprimarul Valentin Băcanu.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a ziarului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite