Slobozia: Carmen Elena Dănoiu, singura „şoferiţă“ a Palatului Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru Carmen, arta șofatului nu mai este demult o enigmă
Pentru Carmen, arta șofatului nu mai este demult o enigmă

Fetiţa a renunţat repede la poveştile cu prinţese şi feţi-frumoşi şi s-a apucat de condus. Are în palmares multiple diplome şi medalii câştigate la concursurile naţionale de karting.

O schimbare bine-venită
Fetiţa îşi dorea să îşi umple timpul liber cu o activitate interesantă. De aceea, a ales să meargă la Clubul Elevilor din Ţăndărei şi să se înscrie la unul din cercurile de acolo. Iniţial, a ales cercul de Agrobiologie. După câteva săptămâni, şi-a dat seama că materia pe care o învăţa acolo era asemănătoate cu cea de la şcoală, de aceea a renunţat repede.

„Mă plictiseam, pentru că nu era nimic nou faţă de ce ne predau profesorii la şcoală. Voiam cu totul şi cu totul altceva, care să îmi atragă toată atenţia“, spune Carmen. Dornică să înveţe lucruri noi, fetiţa a ales să se înscrie la karting. A fost plăcut impresionantă în momentul în care a văzut felul în care rulează pe pistă micuţele maşini.
„Nu m-a forţat nimeni să merg. Mi-am zis: «Ce-ar fi să încerc şi eu? Nu pare deloc complicat» şi aşa am ajuns să practic karting“, povesteşte Carmen.

Primele competiţii
La doar câteva luni după ce a început să ruleze pe pistă, Carmen a început să participe la competiţii. Primele concursuri s-au desfăşuat la nivel judeţean, unde a reuşit să se califice pe locul întâi. Cea mai importantă întrecere a avut loc vara aceasta, la Sibiu, în cadrul Concursului Naţional de Karting.

La start, s-au alininat peste 100 de participanţi din întreaga ţară. Carmen nu a plecat de acolo cu mâna goală. S-a întors acasă cu o medalie de argint. Competiţia a fost foarte dificilă, iar traseul destul de greoi. În ciuda tuturor obstacolelor, micuţa a reuşit să termine cursa pe locul al doilea.

„Traseul era plin de curbe şi mi-a fost greu să stăpânesc cartul, însă, până la urmă, am reuşit să mă redresez şi să termin cursa cu bine. Am fost tare mândră de felul în care am evoluat, mai ales că a fost cea mai importantă cursă a mea“, se mândreşte Carmen.

Citiți mai multe amănunte în ediția de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite