Slobozia: Capetele traficanţilor de minori din Ţăndărei continuă să cadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai mulţi mafioţii evaporaţi înainte de descinderile din aprilie au fost capturaţi de forţele de ordine
Mai mulţi mafioţii evaporaţi înainte de descinderile din aprilie au fost capturaţi de forţele de ordine

Un alt traficant de minori din Ţăndărei a fost arestat în Marea Britanie. După Ilie Schian (46 ani), prins la începutul lunii trecute, Nelu Stoian (27 ani) a căzut şi el în plasa autorităţilor britanice

Poliţiştii britanici au anihilat marţi o reţea de traficanţi de minori, în urma unor descinderi efectuate la 16 adrese din estul Londrei (Ilford). În locuinţele respective, poliţiştii britanici au depistat 28 de minori români, cu vârste cuprinse între 3 şi 17 ani, care erau obligaţi să fure sau să cerşească pe străzile metropolei britanice.

Din Strachina, în puţ

În urma descinderilor, opt persoane au ajuns în arestul Poliţiei Britanice. Printre acestea, şi Nelu Stoian (27 de ani), unul dintre traficanţii din Ţăndărei evaporaţi cu doar câteva ore înainte de descinderile procurorilor DIICOT din aprilie. Acuzat de trafic de minori şi aderare la un grup infracţional organizat, Nelu Stoian va fi extrădat în cel mai scurt timp, urmând să ajungă în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Harghita. Originar din cartierul Strachina (Ţăndărei), Nelu Stoian va da socoteală în faţa magistraţilor alături de ceilalţi 19 traficanţi cercetaţi în acelaşi dosar şi încrceraţi în prezent în arestul IPJ Harghita.
 
Conturi alimentate constant

Din rechizitoriul întocmit de procurori, reiese că Nelu Stoian şi-a alimentat, în perioada 2004-2009, cele şapte conturi, deschise la diferite bănci din România şi Marea Britanie, cu 15.000 de dolari, 15.000 de euro şi 64.000 de lei. De asemenea, potrivit rechizitoriului, în urma percheziţiilor efectuate de procurorii DIICOT în aprilie, la locuinţa lui Nelu Stoian au fost găsite şi ridicate certificate de naştere şi de căsătorie, librete de economii, zece sentinţe civile pronunţate de Tribunalul Ialomiţa în diverse cauze pentru minori, două procuri speciale date la Reprezentanţa Diplomatică a României din Londra şi alte patru declaraţii date la aceeaşi Reprezenţă Diplomatică.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite