Slobozia: Campusurile şcolare rămân şi anul acesta la stadiul de şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Construcţiile ridicate la Liceul de Artă şi Grupul Şcolar Mihai Eminescu, din Slobozia, nu vor fi gata din lipsă de fonduri. Potrivit documentaţiei, recepţia celor două obiective ar fi trebuit să fie gata în anul 2009. Fondurile insuficiente au stagnat lucrările.

În anul 2007,  Liceul de Artă Ionel Perlea şi Grupul Şcolar Mihai Eminescu, din Slobozia, au pus bazele unor proiecte prin care se dorea înfiinţarea a două campusuri şcolare, care să asigure spaţii de cazare pentru elevi şi cadrele didactice, cât şi ateliere de lucru destinate activităţilor didactice, dar şi o cantină. Valoarea totală a lucrărilor de construcţie a celor două campusuri depăşea suma de 18 milioane de lei, bani acordaţi atât din bugetul Consiliului Local, cât şi de la Guvern. Recepţia celor imobile ar fi trebuit să fie realizată în anul 2009, însă lipsa fondurilor i-a împiedicat pe muncitori să se apuce serios de treabă.

Cu un pas înainte

La Liceul de Artă, lucrările sunt puţin mai avansate. Din obiectivele trecute pe lista imobilelor cuprinse în campusul şcolar construit aici, au fost terminate atelierele de lucru, unde elevii iau lecţii de pictură. „Este singurul obiectiv pe care am reuşit să îl finalizăm până în acest moment. Atelierele sunt dotate cu tot ce le trebuie şi arată destul de bine“, a declarat Dumitru Cioboată, directorul Liceului de Artă Ionel Perlea.

Muncitorii lucrează la racordul conductelor de apă

Cu toate acestea, construcţia internatului pentru elevi, prevăzut cu un număr de 30 de camere şi o cantină de 250 de locuri, nu s-a finalizat. Anul acestea, au fost acordaţi doar 500.000 de lei pentru ca lucrările acestor obiective să continue. „Cu aceşti bani, am reuşit să mai ridicăm câte ceva la imobilul unde va funcţiona internatul, însă nu cred că îl vom termina până la sfârşitul anului. Cât priveşte cantina, nu am început nici măcar fundaţia“, adaugă Dumitru Cioboată.

Probleme cu cazarea

Pentru că Liceul de Artă nu deţine spaţii de cazare pentru elevi, copiii apelează în fiecare an la internatele altor şcoli. „Ne cazăm băieţii la «Eminescu» sau la «Cuza» şi fetele la Colegiul Naţional «Mihai Viteazul». Dacă la băieţi nu întâmpinăm probleme, cu fetele este un chin. Locurile puţine fac că lupta pentru o cameră de internat să devină acerbă“, mai spune Dumitru Cioboată, care mai precizează că elevii care nu prind o cameră la cămin îşi caută gazdă în oraş. Odată cu finalizarea internatului, însă, liceul va avea capacitatea să preia elevi şi de la o sută de kilometri distanţă.

Citiţi mai multe în „Adevărul de Seară“ de astăzi!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite